Idioticon Groninganum

Idioticon Groninganum - P. Boeles | Northernlights300.org

...en Groningschen tongval.Dit nooit uitgegeven manuscript [ ... 17 titels gevonden met auteur boemus (in totaal 20 ... ... ...] In de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse letteren[] staat: Onuitgegeven, maar geheel voor de pers gereed, is een uitgebreid glossarium Groninganum of vergelijkend ... Pijtter (Pieter) Boeles (Ferwerd, 4 maart 1795 - Groningen, 26 april 1875) was een Nederlandse predikant en taalkundige.. Leven en werk. Boeles, zoon van de Friese landbouwer Jetzo Boeles en Trijntje Pieters, studeerde theologie aan de universiteit van Groningen.Hij voltooide zijn studie in 1817 met een dissertatie, d ... Idioticon Groninganum, Boeles P. | Boeken Website.nl ... .Hij voltooide zijn studie in 1817 met een dissertatie, die uitgegeven werd bij uitgeverij J. Oomkens te Groningen. Vergelijkend woordenboek van den Groningschen tongval, uitgegeven door Siemon Reker. Incl. kaart, Gebonden met harde kaft, 187, 187 pagina's, Nederlands, Zeer g P. Boeles: Idioticon Groninganum - Vergelijkend Woordenboek van den Groningschen Tongval. Bezorgd door Siemon Reker. Profiel, Bedum; geb., 187 blz.... Idioticon Groninganum. Vergelijkend Woordenboek van den Groningschen Tongval. Door Dr. P. Boeles 1795-1875, predikant te Noorddijk. Uitgegeven door Siemon Reker m.m.v. Ludie Postmus en Jochem Abbes. Egbert Forsten & Profiel 1997; 187 p.; ISBN 90-6980-101-9. Driemaandelijkse Bladen 49, 153-157. (1997) Www.boekwinkeltjes.nl tweedehands boek, Boeles, P. - Idioticon Groninganum - Verglijkend Woordenboek van den Gronigschen Tongval Op het kerkhof is een gietijzeren grafmonument te vinden ter nagedachtenis aan Dr. P. Boeles (1795 - 1875), predikant en publicist. Hij vertaalde delen van het Nieuwe Testament in het Fries en verzamelde materiaal voor een Groninger dialectenwoordenboek, dat werd gepubliceerd onder de titel "Idioticon Groninganum". Idioticon Groninganum - Verglijkend Woordenboek van den Gronigschen Tongval Forsten Publishing, Siemon Reker. 1997, hardcover, 188pp, mooi exemplaar, 25x16.5cm, als nieuw Www.boekwinkeltjes.be tweedehands boek, Boeles, P. - Idioticon Groninganum. Vergelijkend Woordenboek van den Groningschen Tongval. OMSCHRIJVING "Idioticon Groninganum 1e druk is een boek van P. Boeles. ISBN 9789069801018 ""Tenslotte vermelden wij nog het werk van P. Boeles, die een 'Woordenboek van den Groningschen Tongval' samengestelde, dat echter nimmer is uitgegeven."" Hij vertaalde delen van het Nieuwe Testament in het Fries en verzamelde materiaal voor een Gronings dialectwoordenboek, dat uiteindelijk als Idioticon Groninganum het licht zag. Een aantal zerken, die we...

INFORMATIE

AUTEUR
P. Boeles
DIMENSIE
12,37 MB
BESTANDSNAAM
Idioticon Groninganum.pdf

OMSCHRIJVING

"Idioticon Groninganum 1e druk is een boek van P. Boeles. ISBN 9789069801018 ""Tenslotte vermelden wij nog het werk van P. Boeles, die een 'Woordenboek van den Groningschen Tongval' samengestelde, dat echter nimmer is uitgegeven."" Dat ene intrigerende zinnetje in Van Leewens Geschiedenis van de Groninger Literatuur vormt het vertrekpunt van een spoor dat afgesloten wordt met de uitgave van dit Idioticon Groninganum. Gronings streektaalfunctionaris Siemon Reker traceerde het manuscript, verzorgde in samenwerking met anderen de uitgave en schreef een instructieve inleiding op de boeiende figuur van dr. P. Boeles (1795-1875). Na een kleine anderhalve eeuw wordt het eerste vergelijkende Groninger woordenboek aan de openbaarheid prijsgegeven. Molema en Ter Laan hebben elk spijtig geconstateerd dat ze geen inzage gehad hebben in het werk van hun voorganger. Met deze editie kan de gebruiker het eerste Groninger woordenboek raadplegen, dat even bont als informatief is met zijn verwijzing naar meer dan twintig talen waaronder het Fries, Drents, Duits, Engels, Deens, Zwee"

Wil je het boek lezen?Idioticon Groninganum in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur P. Boeles. Lezen Idioticon Groninganum Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN