Het verlies

Het verlies - Siegfried Lenz | Northernlights300.org

...e zit direct in het verhaal en het boek is gewoon spannender ... Gedichten bij overlijden vriend of vriendin | Memori.nl ... . Al met al erg goed dus. Online vertaalwoordenboek. FR:verlies. Zijn dood is een groot verlies voor de wetenschap. - Sa disparition est une grande perte pour la science. winst en verlies - pertes et profits Gecondoleerd met het verlies van jullie… Heel veel sterkte gewenst bij dit enorme verlies. In onze gedachten zijn we bij jullie. Woorden schieten tekort voor dit grote verlies. Heel veel sterkte gewenst. We denken aan jullie, nu en in ... De of het verlies? Welk lidwoord ... . Heel veel sterkte gewenst. We denken aan jullie, nu en in de toekomst; Ik wens je heel veel kracht bij het verwerken van dit verlies; Voor altijd uit het oog, maar ... Een verlies uit 2020 wordt eerder verrekend dan een verlies uit 2018. Wanneer verliezen niet verrekenen? In 3 situaties gelden speciale voorwaarden voor het verrekenen van verliezen. U kunt verliezen misschien niet verrekenen in de volgende situaties: Er treedt een belangenwijziging in de vennootschap op. Er is sprake is van houdsterverliezen. Geschreven bij Het Verlies. Grappig toch hoe meningen kunnen verschillen, terwijl het resultaat hetzelfde blijft. Ik vind 'het verlies' een stuk beter dan 'de verdenking'. De karakters zijn menselijk...

INFORMATIE

AUTEUR
Siegfried Lenz
DIMENSIE
9,36 MB
BESTANDSNAAM
Het verlies.pdf

OMSCHRIJVING

De erudiete, verbaal begaafde Uli heeft in zijn leven vele beroepen gekend. Als gids in zijn geliefde Hamburg is hij in zijn element. Met spitsvondige anekdotes en grappen brengt hij de stad tot leven als geen ander. Toeristen hangen aan zijn lippen. Maar op een dag gaat het mis: hij ziet dubbel, zijn arm verkrampt en hij moet de tour afbreken. Met moeite bereikt hij het huis van zijn vriendin Nora, een bibliothecaresse. Hij probeert duidelijk te maken wat hem overkomt. Het lukt niet: hij kan niet meer praten.Het is een beroerte. Uli belandt in het ziekenhuis met afasie. Uit alle macht probeert hij zijn spraakvermogen weer terug te krijgen. Hij moet Nora zien en hij moet haar iets vertellen. Maar Nora komt niet. Ze kan het niet opbrengen. Terwijl zij zich om Uli te ontwijken verdiept in de problemen van anderen, loopt Uli weg uit het ziekenhuis om haar te gaan zoeken. De stad waar hij zo thuis was, is plots een beangstigende omgeving. Beide geliefden dolen er eenzaam rond, worstelend met deze nieuwe situatie. Zullen ze elkaar weer vinden?In HET VERLIES onderzoekt Lenz in zijn bedachtzame stijl met buitengewoon veel inlevingsvermogen wat het verliezen van je spraakvermogen betekent voor je verhouding tot de wereld. Hoe het alle zekerheden wegneemt en de relaties met de mensen om je heen - en de liefde - op de proef stelt.Siegfried Lenz (1926-2014) wordt gezien als een van de grootste schrijvers uit de naoorlogse Duitse literatuur. Hij schreef vele korte verhalen, novelles en romans en won vele prijzen voor zijn oeuvre.

Wil je het boek lezen?Het verlies in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Siegfried Lenz. Lezen Het verlies Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN