Bagatellen voor een landschap

Bagatellen voor een landschap - J. Bernlef | Northernlights300.org

...clus in vier delen, herinnerend aan Vivaldi's Vier seizoenen ... De Kaft | Bagatellen voor een landschap, J. Bernlef ... . Liefde voor de duinen [Recensie] De kans is groot dat je weleens een roman van J. Bernlef hebt gelezen, zoals het indrukwekkende Hersenschimmen of het boekenweekgeschenk De pianoman. Maar wist je dat hij ook gedichten heeft geschreven? Die in Bagatellen voor een landschap gaan allemaal over de duinen.Bernlef schildert met woorden, maar anders dan bij een schilderij kan je in een gedicht ook ... Bagatellen voor een landschap. In tegenstelling tot ander ... Boekwinkeltjes.nl - Bernlef - Bagatellen voor een landschap ... ... Bagatellen voor een landschap. In tegenstelling tot andere bundels van Bernlef, waarin de gedichten vaak in `volgorde van opkomst werden gepubliceerd, is Bagatellen voor een landschap een hecht gecomponeerde cyclus in vier delen, herinnerend aan Vivaldi s Vier seizoenen. De vergelijking met muziek is hier op zijn plaats. Terwijl het werkelijke onderwerp van de bundel het Nederlandse ... Die in Bagatellen voor een landschap gaan allemaal over de duinen. Bernlef schildert met woorden, maar anders dan bij een schilderij kan je in een gedicht ook geluiden en gevoelens kwijt. De wind die door het helmgras waait doet Bernlef denken aan muziek. Bestel Bagatellen voor een landschap van Bernlef. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd Lees „Bagatellen voor een...

INFORMATIE

AUTEUR
J. Bernlef
DIMENSIE
9,95 MB
BESTANDSNAAM
Bagatellen voor een landschap.pdf

OMSCHRIJVING

In tegenstelling tot andere bundels van Bernlef, waarin de gedichten vaak in ‘volgorde van opkomst’ werden gepubliceerd, is Bagatellen voor een landschap een hecht gecomponeerde cyclus in vier delen, herinnerend aan Vivaldi’s Vier seizoenen.De vergelijking met muziek is hier op zijn plaats. Terwijl het werkelijke onderwerp van de bundel het Nederlandse duinlandschap is, speelt muziek in de gedichten een grote rol.Bernlef: ‘Terwijl ik met deze gedichten bezig was, maakte ik kennis met het werk van de Hongaarse componist György Kurtág. Hij schrijft meestal heel korte stukken voor een beperkte groep musici of voor een solist. Dat gecomprimeerde, waarin een maximum aan expressie is samengebald, trok me aan. lk zag er op dat moment parallellen in met wat mij in die gedichten voor ogen stond. Daarom begint ieder van de vier afdelingen met een gedicht geïnspireerd op het werk van Kurtág.’Wie Bernlefs gedichten kent zal het niet verbazen dat hij zich tot duinlandschappen voelt aangetrokken. Duinen bezitten zowel iets eeuwigs als iets vlietends. Het duinlandschap verandert steeds, niets ligt ooit echt vast. De kleuren zijn nauwelijks benoembaar, ze lijken zich terug te trekken terwijl je naar ze kijkt. Soms ontstaat de indruk dat het de dichter erom begonnen is zichzelf in dat landschap te laten verdwijnen. Daarbij is de bundel ook een eerbetoon aan de vrouw. ‘Wie duinen ziet denkt aan vrouwen,’ zegt de dichter.

Wil je het boek lezen?Bagatellen voor een landschap in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur J. Bernlef. Lezen Bagatellen voor een landschap Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN