God, geloof, geweld

God, geloof, geweld - G. Hayen | Northernlights300.org

...nal, is auteur van dit boek met een grote actualiteit ... God, religie en geweld... - Weteringkerk ... . Aan het schrijven van dit boek ging een directe aanleiding en een diepere oorzaak vooraf. Op sommige dagen geloof ik graag dat we als mensheid langzaam maar zeker vooruitgaan. Maar als je even kritisch nadenkt, ... Als je het jongste boek van de gerenommeerde religiewetenschapper Karen Armstrong In naam van God, dat gaat over religie en geweld, gelezen hebt, ben je voorgoed genezen van enig optimisme ten aanzien van de menselijke soort. Datum, Tijd. 05 maart 2019, 19:45 - 21:30. Locatie ... bol.com | God, geloof, geweld, G. Hayen | 9789059115057 ... ... . Datum, Tijd. 05 maart 2019, 19:45 - 21:30. Locatie Weteringkerk Veluwelaan 20 In de serie avonden onder de vlag 'Zo Gek Nog Niet, dat christelijke geloof?' is deze keer het thema: God, religie en geweld… Je hoort het weleens roepen: "verbied toch alle religies, die brengen alleen maar geweld, haat en nijd!" God en geweld. Posted on January 29, 2015 by Matthijs Haak. Sebastien Valkenberg stelt de verhouding tussen religie en geweld aan de orde ... is het voor christelijke gelovigen misschien nog wel moeilijker om te zien wanneer ze inzake geloof en geweld of dwang (ongewild) in de fout gaan. Koop nu God, geloof, geweld van G. Hayen bij Boekenwereld. Veilig winkelen, bestellen en betalen! Geweld / Godsdienst/ Geloof ) dec./jan.1987 . andersdenkenden,bijbel,de mensheid,de moderne ecologie,de paus,de werkelijkheid,ecologie,geloof,geweld,god,joden, Als je God op het spoor probeert te komen, kun je beter zoeken in kunst, literatuur en natuur, maar niet in de wetenschap. "Geloof doet het verstand geweld aan." Over religie en geweld' in het centrum van de belangstelling. In Drieluik (maandblad van de hervormde gemeente, gereformeerde kerk en evangelisch lutherse gemeente Amersfoort, december 2007) komt het thema eveneens aan de orde: 'God, geloof en geweld'....

INFORMATIE

AUTEUR
G. Hayen
DIMENSIE
10,29 MB
BESTANDSNAAM
God, geloof, geweld.pdf

OMSCHRIJVING

Guido Hayen, jaargang'40, grootvader en jarenlang topadviseur jik een grote multinational, is auteur van dit boek met een grote actualiteit. Aan het schrijven van dit boek ging een directe aanleiding en een diepere oorzaak vooraf. De directe aanleiding was 2 November 2004. Op die dag werd de religieuze rituele moord op Theo van Gogh gepleegd, werd Ayaan Hirsi Ali met een fatwa bedreigd en werd evangelist en reborn christian Georg W. Bush herkozen als machtigste man ter wereld. Met dank aan de Bible Belt Lobby. Met zijn door God gegeven gezag Verdeelt Bush, buiten de VN om, de wereld in The Good and The Evil. En start een 'Crusade' tegen een zelf gedefinieerde vijand. 'With God at our side, we shall prevail!'Deze feiten wekten alom opwinding en verontwaardiging, maar ze hebben de auteur niet verrast. Want de diepere structurele oorzaak voor de interesse in dit thema dateert al uit zijn vroege schooljeugd. Toen al verbaasde hij zich over de tegenstelling tussen de godsdienstlessen en de geschiedenislessen. In de godsdienstlessen werd verteld dat God een geode, lieve, vreedzame Vader in de hemel was. Terwijl de geschiedenislessen één lange aaneenrijging was van godsdienstoorlogen, martelingen, brandstapelingen, vervolging en onderdrukking in Naam van diezelfde God. Deze vreemde tegenstelling bleek zelfs zijn sporen in de Nederlandse taal te hebben achtergelaten, getuige de dubbele uitdrukking: 'zij moesten e ook aan geloven.'Of het nu om Joden, Christenen: Katholieken en Protestanten of om Moslims: Soennieten en Shie' iten gaat, blijkbaar zijn religieuze geweldexplosies binnen en tussen elk van deze mono-theïstische geloven niet te vermijden. Zowel de eeuwenlange geschiedenis als de dagelijkse TV-journaals laten zien dat God, Geloof, Geweld een structureel vervlochten combinatie is.Dus stelt een Mens van Goede Wil zich de vraag: Waarom?

Wil je het boek lezen?God, geloof, geweld in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur G. Hayen. Lezen God, geloof, geweld Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN