Wieteke van Dort

Wieteke van Dort - Hans Visser | Northernlights300.org

... Nusantara Productions, Antonio Meijer, Wieteke van Dort en Stichting Pelita NUSANTARA PRODUCTIONS: Antonio Meijer, Abdij van Bernestraat 129, 5037 CE, Tilburg ... Wieteke van Dort | Discography | Discogs ... . Telefoon: 013-4635214 Mobiel: 06-24236962. Wieteke van Dort: 'Die druppel bloed wordt dóórgegeven' In de zomer van 2018 verschijnen de memoires van Wieteke van Dort, opgetekend door journalist Hans Visser. Hij volgde de performer dertig jaar lang. Het resultaat is Kind van twee culturen. Wieteke van Dort zorgt ervoor dat de degene voor wie het feest wordt gehouden, op een bijzondere manier in het zonne ... Wieteke van Dort - Wikipedia ... . Het resultaat is Kind van twee culturen. Wieteke van Dort zorgt ervoor dat de degene voor wie het feest wordt gehouden, op een bijzondere manier in het zonnetje wordt gezet. Ook familieleden en vrienden worden door haar bij het optreden betrokken, zodat de, vaak, intieme sfeer van het feest gewaarborgd blijft. Het team van de Eettafel Den Haag, Nusantara Productions, Antonio Meijer, Wieteke van Dort en Stichting Pelita NUSANTARA PRODUCTIONS: Antonio Meijer, Abdij van Bernestraat 129, 5037 CE, Tilburg. Telefoon: 013-4635214 Mobiel: 06-24236962. Bekijk alle uitzendingen met Wieteke van Dort. Wieteke van Dort is geboren op 16 mei 1943 te Soerabaja. Wieteke van Dort is een Nederlandse actrice, cabaretiere en zangeres, die onder meer bekend is geworden door vele kinderprogramma s en het Nederlands-Indische personage Tante Lien in de Late Lien Show. Wieteke van Dort presenteert nu Heimwee TV. Explore releases from Wieteke van Dort at Discogs. Shop for Vinyl, CDs and more from Wieteke van Dort at the Discogs Marketplace. De fans van Wieteke van Dort zijn veelal niet de jongsten, gun ze een prachtig boek dat leesbaar is in alle opzichten. Niet alleen een Van Dort-boek, maar tevens een boek voor iedereen die het boeiend vindt om te lezen hoe de Hollanders door de eeuwen heen hun plaats in Indië veroverden en weer verloren. Wieteke van dort = weerzien van indie 18 geweldige nummers als arm den haag, patkaan en sarina deze mag niet ontbreken in uw colle. Verzenden. Bieden 5 mei. '20. Tilburg 5 mei. '20. Sebastiaan Tilburg. CD Wieteke van Dort Willem Nijholt Ot en Sien in Indie . Wieteke van Dort van intensive care af. Het gaat beter met Wieteke van Dort. De artiest is sinds gisteren van de intensive care af en buiten levensgevaar. Stream DGHBP afl07 - Wieteke van Dort by De Grote Harry Bannink Podcast from desktop or your mobile device. With your consent, we would like to use cookies and similar technologies to enhance your experience with our service, for analytics, and for advertising purposes. Wieteke van Dort. Geb. Surabaja Indonesië, 1943. Kwam eind jaren 50 naar Nederland. Actrice en zangeres. 1975 - Diamanten bruidspaar / Angst voor geluk (Philips 6012 562) 1977 - Arm Den Haag / Geef mij maar nasi goreng (Philips 6012 699) 1978 - Ajoen ajoen / Meis suleika (Philips 6012 832)...

INFORMATIE

AUTEUR
Hans Visser
DIMENSIE
6,78 MB
BESTANDSNAAM
Wieteke van Dort.pdf

OMSCHRIJVING

Ik ben een kind van twee culturenKind van de zon, kind van de kouTerwijl ik veel van beide houSta ik soms tussen twee vurenDat zal mijn leven lang wel durenWieteke van Dort is beeldend kunstenares, schrijfster, actrice en cabaretière, maar vooral 'een kind van twee culturen'. Dankzij haar creatie van de Indische Tante Lien ziet menigeen in haar een ambassadrice van Indisch Nederland. Ze komt voor uit twee families die het negentiende-eeuwse Holland verlieten, hopend op een betere toekomst op Java. Dit boek schetst hun levens en die van de daarop volgende generaties. Ze zien het oude Indië meer Europees worden, ervaren de Japanse bezetting, ondergaan de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd, doen gedwongen afstand van hun geboortegrond en bouwen daarmee een nieuw Nederlands leven op. Dat alles bepaalt leven en werk van Wieteke van Dort. Dat verhaal wordt verteld in relatie tot de geschiedenis van de ontwikkelingen in het theater en op televisie. Auteur van het boek Hans Visser was kunstredacteur bij onder meer het Noordhollands Dagblad en de regionale dagbladen, aangesloten bij de GPD. Hij publiceerde de boeken Groeten van Java en Indië in Holland. Samen met André Breedland maakte hij het boek De glans van de eenvoud, een biografisch portret van André van Duin.Het boek over Wieteke van Dort en haar familie wordt op zondagmiddag 21 oktober gepresenteerd in theater de Blinkerd in Schoorl tijdens het 35-jarig jubileum van uitgeverij Conserve samen met het boek Hier is zon, zee en zand - Schrijvers over Bergen en Schoorl - Van Nicolaas Beets tot Adriaan van Dis, samengesteld door Conserve-uitgever Kees de Bakker. Op dezelfde dag wordt de zesde Eline van Haarenprijs, voor de beste dichteres onder de 35 jaar, uitgereikt.

Wil je het boek lezen?Wieteke van Dort in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Hans Visser. Lezen Wieteke van Dort Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN