Een liefde, in gedachten

Een liefde, in gedachten - Kristine Bilkau | Northernlights300.org

...ia, vindt haar dochter brieven van Edgar terug en vraagt ze zich af waarom die grote liefde destijds zo abrupt eindigde ... Een liefde, in gedachten - Kristine Bilkau - 9789059368323 ... ... . Een liefde. in gedachten Door Kristine Bilkau. Waardering Jouw waardering Succesvol toegevoegd. Het is 1964 en de hits van Elvis, Dave Brubeck en Caterina Valente draaien in iedere jukebox. Samen in een café zitten is voor Antonia en Edgar de hemel op aarde, ze lijken voor ... Het leven van een mens is wat zijn gedachten ervan maken. Bron: Ta eis heauton V, 16. Kahlil Gibran Libanees-Amerikaans schrijver en kunstschilder 1883-1931-+ +398. Jij mag je ... Liefde, de mooiste liefdesgedichten en vriendschaps gedichten ... . Bron: Ta eis heauton V, 16. Kahlil Gibran Libanees-Amerikaans schrijver en kunstschilder 1883-1931-+ +398. Jij mag je kinderen geven van je liefde, maar niet van je gedachten, want zij hebben hun eigen gedachten. Je mag hun lichamen huisvesten, ... liefde voelt goed, liefde maakt blij! Liefde zit in een klein gebaar, 'n kaart, 'n telefoontje, er zijn voor elkaar! Liefde is vanuit je hart vertalen, waar onze woordenschat doet falen. Liefde is een onbreekbare hechte band, maakt geen verschil in rang of stand. Liefde zit niet in geld of in geschenken, niet in alleen maar aan je eigen denken. Bestel Een liefde, in gedachten van Kristine Bilkau. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd Bestel Een liefde, in gedachten van Kristine Bilkau. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd In Een liefde, in gedachten brengt de Duitse journaliste Kristine Bilkau ons terug naar de tijd van haar ouders. Ze schetst een ontroerend beeld van een generatie die een land moest helpen opbouwen, maar daardoor zelf nauwelijks aan leven toekwam. Cossee 9789059368323 € 22,99. Het was een liefde die vooral in mijn gedachten bestond. Wanneer je het object van innige begeerte maar eens in de week ziet, blijven al die andere uren over om te fantaseren. Ik begon slecht te slapen. Voor ik naar bed ging, nam ik een flink glas wijn, maar dat kon niet voorkomen dat ik midden in de nacht wakker werd. Het is 1964 en de hits van Elvis, Dave Brubeck en Caterina Valente draaien in iedere jukebox. Samen in een cafǸ zitten is voor Antonia en Edgar de hemel op aar Een prachtig boek over afscheid en veerkracht en een monument voor een moeder; haar dromen, haar liefde en haar gebroken hart. Marjolijn van Heemstra Het is 1964 en de hits van Elvis, Johnny Hoes en Caterina Valente draaien in iedere jukebox....

INFORMATIE

AUTEUR
Kristine Bilkau
DIMENSIE
12,46 MB
BESTANDSNAAM
Een liefde, in gedachten.pdf

OMSCHRIJVING

Het is 1964 en de hits van Elvis, Dave Brubeck en Caterina Valente draaien in iedere jukebox. Samen in een café zitten is voor Antonia en Edgar de hemel op aarde, ze lijken voor elkaar gemaakt. Beiden – aan het einde van de oorlog geboren – dromen van een ander leven dan dat van hun ouders, zonder ontberingen en beperkingen. De wereld leren kennen! Genieten, en vooral anders leven en liefhebben! Edgar krijgt de kans om een exportbedrijf in Hongkong op te bouwen, Antonia zal volgen zodra hij als zakenman voet aan de grond krijgt. Dan komt zijn telegram: Zeg alsjeblieft woning en werk op – prepareer alles voor vertrek in mei – vliegbiljet volgt. Antonia wacht af, zonder werk en huis, met haar bezittingen ingepakt in zeevrachtkisten. Ze schrijft bemoedigende liefdesbrieven en leest die van Edgar, vol beloftes en steeds maar weer uitstel.Na een jaar beëindigt ze hun verloving. Ze wil niet meer hopen en wachten, maar leven, en dat is moeilijk genoeg. Hoe is haar honger naar vrijheid en onafhankelijkheid te combineren met de wens naar een oprechte relatie?Vijftig jaar later, tijdens het leegruimen van Antonia's woning, vraagt haar dochter zich af waarom haar charmante moeder diep van binnen haar leven lang trouw is gebleven aan haar eerste grote liefde. Een ongeneeslijke en verspilde liefde die haar moeder zich tot het einde toe door niemand had laten afpakken. Ten slotte blijft de vraag: wie is die man die haar moeder nooit kon vergeten en die ze nog maar zelden zag? De dochter wil hem ontmoeten, één enkele keer.

Wil je het boek lezen?Een liefde, in gedachten in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Kristine Bilkau. Lezen Een liefde, in gedachten Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN