Gemeente Als Herberg

Gemeente Als Herberg - J. Hendriks | Northernlights300.org

... een uitnodigende herberg. Zij zet haar deuren open om onze relatie met God, met elkaar en met de wereld om ons heen op diverse manieren uit te dragen en gestalte te geven ... Protestantse gemeente Oude Wetering ... .De kerk ben je zelf en met anderen. In Nederland gelden vanaf donderdag 12 maart 2020 maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Deze maatregelen hebben ook gevolgen voor de gemeente Bergeijk. De gemeente Bergeijk houdt zich aan deze richtlijnen. Op deze manier helpen we mee om verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen. HOORN - Herberg Hoorn, het meerdaagse evenement in aanloop naar de Kerstda ... Digibron.nl, Gemeente als herberg biedt kerk toekomst ... . Op deze manier helpen we mee om verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen. HOORN - Herberg Hoorn, het meerdaagse evenement in aanloop naar de Kerstdagen, stopt ermee. Op zaterdag 30 mei jl. heeft de organisatie van Herberg Hoorn de knoop doorgehakt en besloten te stoppen met de organisatie van dit jaarlijkse initiatief. In vijf jaar tijd groeide de Herberg uit tot een evenement waar ieder jaar naar eigen […] Lijkt onze gemeente op de herberg of op de herders? 'Omdat voor henlieden geen plaats was in de herberg. En er waren herders in diezelfde landstreek. En als zij Het gezien hadden, maakten zij alom bekend het woord, dat hun van dit Kindeken gezegd was,' vermeldt Lukas 2:7-8. De gemeente als herberg voor uitgezonden werkers De ondersteuning van zendingswerkers gaat niet automatisch goed. Een uitge-zondene vertelde me haar ervaring: "Als ik met verlof ben en heb aangekondigd welke zondag ik in de gemeente zal zijn, is het herhaaldelijk gebeurd dat ik niet word opgemerkt. Winneweer (Gronings: Winneweer, vroeger ook Windeweer) is een dorp dat in het noordoosten van de provincie Groningen ligt, in de gemeenten Groningen en Loppersum, precies tussen Delfzijl en Groningen.Het is een klein dorp met 52 huizen en 3 straten: de Stadsweg, de Rijksweg en de Delleweg.De plaats telt volgens het CBS 100 inwoners (2019) en volgens de voormalige gemeente Ten Boer ongeveer 130 ......

INFORMATIE

AUTEUR
J. Hendriks
DIMENSIE
8,2 MB
BESTANDSNAAM
Gemeente Als Herberg.pdf

OMSCHRIJVING

Hoe kan de kerk van 2000 eruit zien? We kunnen niet terugvallen op oude of recente modellen volgens Jan Hendriks. Er is een verbouwing nodig. Hij gaat op zoek naar een beeld van de kerk dat tegelijk inspirerend en realistisch is, een 'concrete utopie'. In vier hoofdstukken draagt hij bouwstenen aan:-als basis: inzicht in de samenleving, het wezen en de mogelijkheden van de gemeente;-een model hoe de gemeente er concreet uit kan zien: de gemeente als herberg;-een weg (methode) om dat model te realiseren;-vertrouwen in de toekomst.Een vijfde hoofdstuk wijdt hij aan de kerk op bovenlokaal niveau, waarvoor de conciliaire gemeenschap model staat.Het verrassende is dat zo'n concrete utopie al bestaat. De auteur beschrijft die bestaande praktijk, en schetst haar theoretische achtergrond.In Gemeente als herberg is Hendriks' jarenlange studie van en ervaring met gemeenteopbouw samengevat. Het is geschreven voor wie beroepshalve of als vrijwilliger in de kerk bezig is.

Wil je het boek lezen?Gemeente Als Herberg in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur J. Hendriks. Lezen Gemeente Als Herberg Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN