De leerschool van het lijden

De leerschool van het lijden - Carlo Emilio Gadda | Northernlights300.org

...n aan Gadda's geboortestreek, de Brianza, tussen Milaan en de Alpen ... Op de leerschool van het lijden, Venema, Ds. E. | De ... ... . Maradagal heeft in 1924 - net als Italië - een verschrikkelijke oorlog achter de rug, tegen buurland Parapagal, die het heeft gewonnen maar die de nodige chaos en onzekerheid heeft gebracht. Op de leerschool van het lijden, Venema, Ds. E., Theologie, BKTHEO03765 | Ds. E. Venema: Op de leerschool van het lijden Prekenserie Simon van... Buy De leerschool van het lijden (Grote bellettrie serie) 01 by ... Digibron.nl, Het lijden als leerschool ... ... Buy De leerschool van het lijden (Grote bellettrie serie) 01 by Gadda, Carlo Emilio, De Rooy, Ronald, Denissen, Frans (ISBN: 9789025368029) from Amazon's Book Store. Everyday low prices and free delivery on eligible orders. De leerschool van het lijden, nu eens grotesk of bijtend sarcastisch, dan weer lyrisch of meditatief, vormt op elke bladzij een waar leesavontuur. Gevonden bookcovers. Bent u de schrijver van dit boek of weet u iets over deze auteur? ... Op de leerschool van het lijden, Venema, Ds. E., Theologie, BKTHEO03766 | Ds. E. Venema: Op de leerschool van het lijden Prekenserie Simon van... Gadda's tragische autobiografie. De complexe roman De leerschool van het lijden (La cognizione del. dolore) is een poging tot het literair verwerken en het uitdrijven. van de trauma's die ontstonden in de eerste vijfenveertig. jaar van het leven van Carlo Emilio Gadda (1893-1973):. zijn kinderjaren waren moeilijk en ongelukkig, zijn vader. stierf jong, de verhouding met zijn autoritaire ... Grote bellettrie serie De leerschool van het lijden. Maradagal, een imaginair land in Zuid-Amerika dat verdacht veel lijkt op Gadda s geboortestreek Lombardije, is de glorieuze winnaar van een verbeten oorlog met buurland Parapagal. Ondanks de brallerige zegezangen van patriottische dichters heeft de oorlog alleen chaos gebracht. Gelukkig zijn daar de provinciale nachtveiligheidsdiensten, een ... De eerdere vertaling van De leerschool van het lijden uit 1964 en de verdienstelijke pogingen van het literaire tijdschrift Raster om Gadda onder de aandacht te brengen, zullen alleen in een kring van kenners en liefhebbers weerklank hebben gevonden. De veelvoudige uitdrukking van Gadda's lijden Een (filosofische) leerschool Recensie van: Carlo Emilio Gadda, De leerschool van het lijden . Vertaald door Frans Denissen. Met een voorwoord van Ronald de Rooy, Amsterdam, Atheneum-Polak & Van Gennep, 276 p., 2011, ISBN: 9789025368029, € 29,95. Sonja Lavaert Read the latest magazines about Leerschool and discover magazines on Yumpu.com...

INFORMATIE

AUTEUR
Carlo Emilio Gadda
DIMENSIE
3,40 MB
BESTANDSNAAM
De leerschool van het lijden.pdf

OMSCHRIJVING

Maradagal, een imaginair land in Zuid-Amerika dat verdacht veel lijkt op Gadda’s geboortestreek Lombardije, is de glorieuze winnaar van een verbeten oorlog met buurland Parapagal. Ondanks de brallerige zegezangen van patriottische dichters heeft de oorlog alleen chaos gebracht. Gelukkig zijn daar de provinciale nachtveiligheidsdiensten, een verholen satire op de zwarthemden van Mussolini.In een afgelegen villa woont de tobberige ingenieur Gonzalo Pirobuttiro d’Eltino in een haat-liefdeverhouding samen met zijn bejaarde moeder. Hij koestert een diepgewortelde haat tegen de wereld, zijn burgerlijke buren en de analfabete boeren in het dorp. Bovenal ergert hij zich aan de nachtveiligheidsdiensten, grotendeels bestaande uit nietsnutten die zich laten voorstaan op een heldhaftig oorlogsverleden maar wier invaliditeit eerder het gevolg is van syfilis dan van granaten. Kort nadat Gonzalo weigert gebruik te maken van hun diensten vindt er in de villa een drama plaats. Net zoals in andere romans en novellen van Gadda breekt het verhaal abrupt af en moet de lezer zelf uitmaken wat er precies is gebeurd. De leerschool van het lijden, nu eens grotesk of bijtend sarcastisch, dan weer lyrisch of meditatief, vormt op elke bladzij een waar leesavontuur.

Wil je het boek lezen?De leerschool van het lijden in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Carlo Emilio Gadda. Lezen De leerschool van het lijden Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN