Gaven, giften en vergiften

Gaven, giften en vergiften - Willem Brakman | Northernlights300.org

...en arts en auteurs van... Boekrecensie Gaven, giften en vergiften Luchtige brieven van zwaarmoedige mannen in Gaven, giften en vergiften (4 sterren) Aleid Truijens 29 juni 2018, 15:00 ... Gaven, giften en vergiften | Willem Brakman - Doorbraak winkel ... . Vestdijks vraag aan 'beste Brakman' klinkt nogal bot, in de allereerste brief: 'Zou je mij wat van die tranquillizers kunnen verschaffen?' Intussen weet ik ook nog steeds niet wat Vestdijk in zijn laatste brief met 's.v.v' bedoelde en Brakman met 'HU' in zijn brief van 4 april 1966. Enno de Witt. Willem Brakman en Simon Vestdijk - Gaven, giften en vergiften, brieven; ingeleid en samengesteld door ... Gave, giften en vergiften van Willem Brakman & Simon ... ... .v.v' bedoelde en Brakman met 'HU' in zijn brief van 4 april 1966. Enno de Witt. Willem Brakman en Simon Vestdijk - Gaven, giften en vergiften, brieven; ingeleid en samengesteld door Nico Keuning. Gaven, giften en vergiften is de openhartige briefwisseling van Willem Brakman en Simon Vestdijk, beiden arts en auteurs van monumentale oeuvres. In deze correspondentie, die loopt van 1961 tot 1969, is één onderwerp vanaf de eerste brief dominant aanwezig, en dat werpt een nieuw licht op de relatie tussen beide schrijvers: de wederzijdse ervaringen met zwaarmoedigheid en depressies en hun ... Gaven, giften en vergiften geeft daar een goed beeld van, al is de briefwisseling niet compleet. Er wordt wel eens verwezen naar een eerdere brief die je hier niet vindt en er zijn soms verdacht grote intervallen tussen de brieven. Gaven, giften en vergiften is de openhartige briefwisseling van de arts-schrijvers Willem Brakman en Simon Vestdijk, ...

INFORMATIE

AUTEUR
Willem Brakman
DIMENSIE
6,3 MB
BESTANDSNAAM
Gaven, giften en vergiften.pdf

OMSCHRIJVING

Gaven, giften en vergiften is de openhartige briefwisseling van Willem Brakman en Simon Vestdijk, beiden arts en auteurs van monumentale oeuvres. In deze correspondentie, die loopt van 1961 tot 1969, is één onderwerp vanaf de eerste brief dominant aanwezig, en dat werpt een nieuw licht op de relatie tussen beide schrijvers: de wederzijdse ervaringen met zwaarmoedigheid en depressies en hun kennis van het gebruik van antidepressiva als tofranil, tryptizol en sarotex. Brakman groeit uit tot pillenleverancier van de veelschrijver in Doorn, die in ruil tips over muziek geeft.De toon in de brieven blijft, ondanks Vestdijks strijd tegen "de wisseling van hemel en hel' en de angst voor afnemende potentie, licht en humoristisch.Gaven, giften en vergiften is opmerkelijk actueel in de beschrijvingen van de zielenroerselen over depressies en het vinden van het juiste medicijn.

Wil je het boek lezen?Gaven, giften en vergiften in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Willem Brakman. Lezen Gaven, giften en vergiften Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN