Zelfrijdende auto's

Zelfrijdende auto's - Jeroen Horlings | Northernlights300.org

...eds meer te ve... Zelfrijdendeauto.com is de nieuwssite met informatie uit binnen- en buitenland over zelfrijdende auto's, zelfsturende en autonome auto's ... zelfrijdende auto | EOS Wetenschap ... . Blijf op de hoogte. KPMG gaat er vanuit dat de filedruk in Nederland door de komst de zelfrijdende auto aanzienlijk minder zal worden. Waar we nu gemiddeld 41 uur per jaar stil staat, zal dat in de toekomst nog maar ... Minister Schultz van Infrastructuur wil in 2015 grootschalige tests met zelfrijdende auto's in Nederland. Ons land zou zelfs voorloper moeten worden op dit gebied. Een mooi toekomstperspectief ... De zelfrijdende auto Adaptive Cruise Control, Lane Departure ... De zelfrijdende auto - CROW ... . Ons land zou zelfs voorloper moeten worden op dit gebied. Een mooi toekomstperspectief ... De zelfrijdende auto Adaptive Cruise Control, Lane Departure Warning, Connected Drive, Platooning Trucks zijn enkele begrippen en benamingen die meer en meer opduiken in de pers en zelfs al in gebruikershandleidingen van voertuigen. Of een zelfrijdende auto straks echt deze keuzes gaat maken, is nog de vraag. Toch lijkt het onvermijdelijk als we zelfrijdende auto's in het dagelijks gebruik willen. Duitsland bijt het spits af in Europa: daar zijn ethische dilemma's al in de wet vastgelegd. Dit wetsvoorstel maakt het in de Wegenverkeerswet 1994 mogelijk om, na verkrijging van een vergunning, te experimenteren met de "zelfrijdende auto" waarbij de bestuurder zich op afstand buiten het voertuig bevindt. Deze systemen kunnen bestuurders ondersteunen bij het rijden, maar de bestuurder kan daarbij altijd ingrijpen als dat nodig is. Zelfrijdende auto's zijn ook goed voor de veiligheid van alle mensen die in een auto zitten. Als er gevaarlijke dingen lijken te gaan gebeuren op de weg, dan zien de auto's dit al meteen omdat ze hiervoor sensoren hebben. Ze vertellen dit dan ook meteen aan alle auto's die in de buurt zijn. Nieuwe zelfrijdende auto's zien voetgangers al op 500 meter Tech Toyota steekt 400 miljoen dollar extra in zelfrijdende auto's Tesla Tesla bekritiseerd om rol Autopilot bij fatale crash ... Zelfrijdende auto's die optimaal werken, brengen mensen sneller en via de kortste route naar hun eindbestemming. Zo zorgen ze voor minder uitstoot. Zeker als ze, nadat ze jou hebben afgezet, verder rijden en andere mensen naar hun bestemming brengen. Dit gaat over het gedrag van de mens in de (deels) zelfrijdende auto. Het CBR werkt samen met o.a. de TU Delft aan het project 'Meaningful Human Control'. 'Zinvolle menselijke controle' betekent dat alle sleutelfiguren op dit terrein (ontwerpers, bestuurders, beleidsmakers) voldoende kennis hebben van nieuwe systemen in de auto en zich hier ook verantwoordelijk voor voelen. Zelfrijdende auto van Mazda zal altijd een stuur heb...

INFORMATIE

AUTEUR
Jeroen Horlings
DIMENSIE
3,64 MB
BESTANDSNAAM
Zelfrijdende auto's.pdf

OMSCHRIJVING

We kunnen het ons nog niet voorstellen, maar tussen nu en circa 15 jaar zullen autonoom rijdende auto's op de openbare weg een normaal beeld worden. Op dit moment zijn er door testwagens al miljoenen kilometers afgelegd zonder handen aan het stuur. Ondanks enkele incidenten zijn de resultaten beter dan van menselijke bestuurders. Jaarlijks overlijden er wereldwijd meer dan 1,3 miljoen mensen door verkeersongelukken en 94% daarvan is het gevolg van foutief menselijk handelen. Een zelfrijdende auto wordt nooit moe, heeft geen ego, raakt niet afgeleid door een smartphone en drinkt ook geen alcohol. Er liggen dus kansen om ongelukken in het verkeer drastisch te verminderen. Bovendien zouden autonome auto's het mogelijk maken om onze tijd in het verkeer nuttiger te besteden. Dit heeft potentieel zeer grote gevolgen voor transport en mobiliteit, zoals taxi's en vrachtwagens. Voor bedrijven en werknemers biedt dit zowel kansen als bedreigingen. Zelfrijdende auto's zorgen mogelijk voor de grootste maatschappelijke veranderingen ooit: minder files, minder ongelukken, dynamische wegen, werken tijdens woon-werk-verkeer, lege parkeergarages, deelauto's in plaats van autobezit, maar ook massaal baanverlies. Wat komt er allemaal op ons af, wat is er nu al mogelijk, hoe werkt het, hoe zit het met de wetgeving, welke de knelpunten moeten overwonnen worden en wat voor gevolgen heeft autonoom vervoer voor de wereld zoals wij die nu kennen? En natuurlijk de hamvraag: wanneer is het zo ver?

Wil je het boek lezen?Zelfrijdende auto's in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jeroen Horlings. Lezen Zelfrijdende auto's Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN