Moord op een onderduiker

Moord op een onderduiker - Henny Brandhorst | Northernlights300.org

...tst historicus Henny Brandhorst de toedracht van de dood van Michael ... Een verraderlijke moord - Brabants Erfgoed ... . Tevens doet hij verslag van de speurtocht naar de oorlogsgeheimen van zijn vader, Henk Brandhorst, de man die na de oorlog tot zes jaar gevangenisstraf werd veroordeeld voor de moord op Michael. Brandhorst koopt een ijzeren hamer en samen met Peerbooms graaft hij verderop in het bos een diepe kuil. De twee houden hun vluchtelingen voor dat ze een voor een naar een onderduikadres kunnen. Op woensdagavond 16 september 1942 halen ze Michael Joseph als eer ... Moord op een onderduiker - eBook… - voor €9,99 ... . Op woensdagavond 16 september 1942 halen ze Michael Joseph als eerste op. Nabij de Bikkels vragen ze Michael bij een greppel te gaan zitten. Henny Brandhorst Moord op een onderduiker. de Deurnse moordzaak en andere oorlogsgeheimen. Gedrukt boek . Onderzoek naar de achtergronden van de moord in 1942 door een verzetsman op een zeventienjarige joodse jongen die was ondergedoken in Deurne. Genre Non-Fictie Onderwerpen Vergelijken - Moord op een onderduiker (Henny Brandhorst) ISBN: 9789057308789 - In een hoekje van de begraafplaats van de Nederlands-hervormde kerk in Deurne ligt het graf van een Duits-Joodse jongen: Erwin Michael Joseph, die in september van het jaar… Moord op een onderduiker. Gepubliceerd 28 augustus 2012 | Door Redactie Historiën. Het verhaal van de moord op een 16-jarige Joodse onderduiker door twee verzetsmannen in de Vlierendse bossen bij Deurne, in 1942. Moord op een onderduiker. In een hoekje van de begraafplaats van de Nederlands-hervormde kerk in Deurne ligt het graf van een Duits-Joodse jongen: Erwin Michael Joseph, die in september van het jaar 1942, een week voor zijn zeventiende verjaardag, in de bossen bij Deurne werd vermoord. Op de deksteen van het graf staat een Engelse tekst, waarvan de Nederlandse vertaling luidt: Moord op een onderduiker de Deurnse moordzaak en andere oorlogsgeheimen. Henny Brandhorst. Ebook . In een hoekje van de begraafplaats van de Nederlands-hervormde kerk in Deurne ligt het graf van een Duits-Joodse jongen: Erwin Michael Joseph, die in september van het jaar 1942, een week voor zijn zeventiende verjaardag, in de bossen bij ......

INFORMATIE

AUTEUR
Henny Brandhorst
DIMENSIE
7,45 MB
BESTANDSNAAM
Moord op een onderduiker.pdf

OMSCHRIJVING

In een hoekje van de begraafplaats van de Nederlands-hervormde kerk in Deurne ligt het graf van een Duits-Joodse jongen: Erwin Michael Joseph, die in september van het jaar 1942, een week voor zijn zeventiende verjaardag, in de bossen bij Deurne werd vermoord. Op de deksteen van het graf staat een Engelse tekst, waarvan de Nederlandse vertaling luidt: 'Joodse vluchteling voor het nazisme vermoord door mannen die bescherming beloofden. Zijn ouders bleven in leven, ondergedoken bij plaatselijke inwoners'. In Moord op een onderduiker schetst historicus Henny Brand-horst de toedracht van de dood van Michael. Tevens doet hij verslag van de speurtocht naar de oorlogsgeheimen van zijn vader, Henk Brandhorst, de man die na de oorlog tot zes jaar gevangenisstraf werd veroordeeld voor de moord op Michael. Tijdens zijn zoektocht ontdekte hij dat zijn vader niet alleen een actieve rol speelde in het gewapend verzet, maar ook betrokken was bij meerdere vlucht- en onderduikpogingen van Joden die wilden ontsnappen aan deportatie. Sommige van die pogingen waren succesvol, andere kenden een minder goede afloop, met de gruwelijke dood van een 16-jarige jongen als tragisch dieptepunt. Hoe heeft het zover kunnen komen? Dat is de centrale vraag waarop dit boek een antwoord wil geven.

Wil je het boek lezen?Moord op een onderduiker in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Henny Brandhorst. Lezen Moord op een onderduiker Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN