In naam van God

In naam van God - Jonathan Phillips | Northernlights300.org

...400 v.Chr., namelijk in Egyptische teksten van Amenhotep III die verwijzen naar een volk dat daar leefde: "Jhw in het gebied van de Shasu" ... Ignis webmagazine | In naam van God? | Ignis webmagazine ... .Stammen werden wel meer geïdentificeerd aan de hand van de godheid die zij aanhingen. In dit geval zou Jhw duiden op Jaw of Jahu, de naam waarvoor de vroegere El door een stam werd ... In naam van God laat zien dat de werkelijkheid complexer en boeiender is. Phillips vertelt het complete verhaal van de opkomst, de expansie, de neergang en het einde van de kruistochten, en wijst op de echo ervan in onze tijd met de grimmige werkelijkheid van Al-Qaida. Joden spreken de vierletterige naam van God niet uit, uit respect voor de heiligheid van God en om te voorkomen dat ze de naam van God v ... De namen voor God ... . Joden spreken de vierletterige naam van God niet uit, uit respect voor de heiligheid van God en om te voorkomen dat ze de naam van God verkeerd gebruiken. JHWH Jireh - God zal voorzien (Genesis 22:14) God voorziet in alles wat we nodig hebben. In moeilijke tijden is dat niet altijd even makkelijk te geloven, maar Hij weet wat jij nodig hebt. De Joden spraken deze naam na ongeveer 200 na Christus niet meer uit, uit vrees voor het gebod in Exodus 20:7: "Misbruik de naam van de HEER, uw God, niet, want wie zijn naam misbruikt laat hij niet vrijuit gaan" (de rabbijnen gebruiken tegenwoordig meestal "Adonai" in plaats van YHVH). In naam van God, zegt dit omstreden Amerikaanse kerkgenootschap: slik natriumchloriet Kerkgenootschap De missie van het Amerikaanse kerkgenootschap Genesis II: de verkoop van MMS, een mixje met ... Naam...

INFORMATIE

AUTEUR
Jonathan Phillips
DIMENSIE
6,10 MB
BESTANDSNAAM
In naam van God.pdf

OMSCHRIJVING

‘Gods wil!’ schreeuwde de menigte na de oproep van paus Urbanus II, en gedurende de daaropvolgende maanden vertrokken 60.000 mensen voor een voettocht van 5000 km naar een onbekend land.Bloed, wapengekletter, wreedheid, de strijd tussen christendom en islam, dat is waar de meeste mensen aan denken bij het woord kruistochten.In naam van God laat zien dat de werkelijkheid complexer en boeiender is. Phillips vertelt het complete verhaal van de opkomst, de expansie, de neergang en het einde van de kruistochten, en wijst op de echo ervan in onze tijd met de grimmige werkelijkheid van Al-Qaida.Extreem-religieuze vurigheid is tegenwoordig synoniem met het fanatisme van minderheden, maar tussen 1095 en 1291 was de kruistocht een door iedereen geaccepteerde en ondersteunde activiteit; keizers en koningen, bisschoppen en hertogen, boeren en hoeren namen eraan deel. Jonathan Phillips vertelt op levendige wijze het grote verhaal en belicht in close-up specifieke episodes en personages. In naam van God werpt een nieuw licht op de geschiedenis van de kruistochten.

Wil je het boek lezen?In naam van God in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jonathan Phillips. Lezen In naam van God Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN