Corps diplomatique

Corps diplomatique - Bart Aerts | Northernlights300.org

...nteel hebben we 4 uitzendingen in ons archief, waarvan de eerste in februari 2020 is uitgezonden ... Diner Corps Diplomatique - Paleis Amsterdam ... . Vanavond kunt u op Canvas kijken naar het eerste deel van de vierdelige docureeks "Corps diplomatique". Daarin neemt journalist Bart Aerts u mee achter de schermen van de Belgische diplomatie in Brussel, New York, Washington DC, Peking, Shanghai en Bamako (Mali). Corps diplomatique bevat interviews met onder anderen: Frans van Daele, Etienne Davignon, Lode Willems, Didier Seeuws, Bénédicte Frankinet, Dirk Wouters en Marc Pectseen de Buytswerve. Over de auteur. Over de auteur. Bart Aerts (1976) maakt als zelfstandig journalist reportages ... Corps Diplomatique | VRT.be ... . Over de auteur. Over de auteur. Bart Aerts (1976) maakt als zelfstandig journalist reportages voor Terzake (VRT NWS) en documentaires voor één en Canvas. In Corps diplomatique toont Bart Aerts hoe internationale diplomatie onze wereld bepaalt. Door de verwevenheid van diplomatie en politiek leest het boek ook als een apocriefe geschiedenis van de naoorlogse tijd. In het voorjaar van 2020 verschijnt de gelijknamige documentairereeks op Canvas. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben een diplomatiek vorkje geprikt in het Koninklijk Paleis Amsterdam. Het jaarlijks galadiner voor het Corps Diplomatique vindt plaats om de internationale relaties te onderhouden en te versterken. Corps Diplomatique. Achter de schermen van de Belgische diplomatie. Daarin worden een aantal van de bovenstaande clichés ontkracht. Al worden er ook bevestigd. Hij komt ons zaterdag o.a. vertellen waarom het voor diplomaten zo moeilijk is om in New York een appartement te huren. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben een diplomatiek vorkje geprikt in het Koninklijk Paleis Amsterdam. Het jaarlijks galadiner voor het Corps Diplomatique vindt plaats om de internationale relaties te onderhouden en te versterken. Corps Diplomatique. Bij het begin van het burgerlijk jaar, maar ook vaak op zijn reizen en andere belangrijke momenten, ontmoet de Paus leden van het Corps Diplomatique en geeft hij zijn commentaar op situatie in de wereld als Staatshoofd van de Heilige Stoel. Corps Diplomatique Journalist Bart Aerts volgde Belgische topdiplomaten op sleutelposities in heel de wereld. Diplomaten denken twee keer na voordat ze iets zeggen en besluiten dan te zwijgen. Die boutade wordt in Corps Diplomatique actief bestreden. Journalist Bart Aerts geeft in de vierdelige docureeks 'Corps Diplomatique' een bijzondere inkijk achter de schermen van de Belgische diplomatie in tijden van Brexit-onderhandelingen, internationale conflicten en flamboyante staatshoofden. Kijk vanaf vanavond, vi...

INFORMATIE

AUTEUR
Bart Aerts
DIMENSIE
6,38 MB
BESTANDSNAAM
Corps diplomatique.pdf

OMSCHRIJVING

De wereld is geen dorp. In het immense doolhof van economische en politieke belangen en conflicten vormen diplomaten onze gids. Zij tasten het terrein af, meten de temperatuur op en weten als eerste hoe de kaarten erbij liggen. Ze weten hoe dan ook veel meer dan wij. In Corps diplomatique praten twintig Belgische carrièrediplomaten vrijuit over hun ervaringen. Hun beroep is op discretie gebaseerd en spreekt uiteraard tot de verbeelding. Maar even fascinerend is het beeld dat zij van België en Europa schetsen. Spelen we eigenlijk nog wel mee met de groten? Of zijn we een speelbal van China en de Verenigde Staten geworden?In Corps diplomatique toont Bart Aerts hoe internationale diplomatie onze wereld bepaalt. Door de verwevenheid van diplomatie en politiek leest het boek ook als een apocriefe geschiedenis van de naoorlogse tijd. In het voorjaar van 2020 verschijnt de gelijknamige documentairereeks op Canvas. Corps diplomatique bevat interviews met onder anderen: Frans van Daele, Etienne Davignon, Lode Willems, Didier Seeuws, Bénédicte Frankinet, Dirk Wouters en Marc Pectseen de Buytswerve.Bart Aerts (1976) maakt als zelfstandig journalist reportages voor Terzake (VRT NWS) en documentaires voor één en Canvas. Eerder schreef hij Een jaar in het spoor van Herman Van Rompuy (2014) en Hartinfarct Europa. Brusselse gevolgen van de EU-uitbreiding (2004).

Wil je het boek lezen?Corps diplomatique in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Bart Aerts. Lezen Corps diplomatique Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN