God? Dat ben ik

God? Dat ben ik - Hugo Renaerts | Northernlights300.org

...erlijk gezegd heeft: "Ik ben God". Toch betekent dat niet dat Hij niet verkondigde dat Hij God is ... Wat bedoelde Jezus toen Hij zei: "Ik Ben? ... . Neem bijvoorbeeld Jezus' woorden in Johannes 10:30: "De Vader en Ik zijn één". Op het eerste gezicht lijkt Jezus hier niet te beweren dat Hij God is. Ik ben de Opstanding en het Leven (Johannes 11:25) Ik ben de Weg, de Waarheid en het Leven (Johannes 14:6) Ik ben de Wijnstok (Johannes 15:1,5) Het wordt ook gebruikt zonder naamwoordelijk gezegde, wat niet heel gebruikelijk was in Koine, waardoor sommigen het interpreteren als Jezus' verklaring dat hij God was in de zin van de drie-eenheid. Als ik nadenk over het herstellingsvermogen van het leven op aarde ben ik ervan overtuigd dat h ... Gods naam betekent: IK BEN ALTIJD BIJ JOU! ... . Als ik nadenk over het herstellingsvermogen van het leven op aarde ben ik ervan overtuigd dat het leven door God ontworpen is. Waarom bent u een Getuige geworden? Ik maakte me grote zorgen over de manier waarop de maatschappij het milieu ruïneert. Ecosystemen kunnen zich dan wel herstellen, ze zijn niet onverwoestbaar. Toen raapten ze stenen op om naar hem te gooien. Maar Jezus wist onopgemerkt uit de tempel te ontkomen." De gewelddadige reactie van de Joden op de "Ik Ben"-uitspraak van Jezus geeft aan dat zij duidelijk begrepen wat Hij zei - namelijk dat Hij Zichzelf gelijkstelde met de "Ik Ben"-titel die God Zichzelf gaf in Exodus 3:14. Tien Geboden Charly Lownoise Charly Lownoise: Als dj ben ik geen afgod, maar een sjamaan 'Ik ga iedere week, zomer en winter, zwemmen in de zee. Omdat ik wil voelen dat ik leef. Ik zet de hagelslag in de koelkast en de yoghurt in de vaatwasser. Mijn venijnigheid - echt, doorgaans ben ik de zachtaardigheid zelve - grenst af en toe aan die van the Evil Queen. Tijdens een vergadering breekt het zweet me uit en moet ik me beheersen om geen wanhopige afkoelings-striptease te doen. Als ik dood ben, hoe kom ik dan bij God? God is altijd bij je, in leven en in dood. In mijn portemonnee draag ik een gedicht mee van Dietrich Bonhoeffer, dat mij bijzonder dierbaar is en mij regelmatig bemoedigt: 'God is met ons des avonds en des morgens, is zeker met ons elke nieuwe dag.' Ik moet zeggen dat ik zelf ook niet graag op iemands lijstje zou staan. Dus ja, als het straks echt fout loopt, richt ik me toch maar tot u, God. Dat brengt me op datgene waar ik misschien wel het bangst voor ben: de dood. 1 De "IK BEN" Bron: De Morgenster, 15de jaargang, 1923, p. 60-63 Auteur: Dirk Rot De Heer God heeft Zich aan de mens op onderscheiden wijzen geopenbaard: Van Adam tot op Abraham als Elohim, dit is God, de Schepper. Aan Abraham als El Shaddaï, dit is God de Almachtige. Aan Mozes als de IK BEN of JHWH (Jahweh/Jehovah): "En God zei tegen Mozes: IK BEN...

INFORMATIE

AUTEUR
Hugo Renaerts
DIMENSIE
11,78 MB
BESTANDSNAAM
God? Dat ben ik.pdf

OMSCHRIJVING

Zou het niet mooi zijn als we allemaal in dezelfde god geloofden? Of in geen god? Als we allemaal hetzelfde dachten?Een utopie? Enkele mensen willen het toch bereiken, gebruik makend van het visioen van een gewoon meisje.Agatha is een intelligent maar voor de rest doodgewoon kind, dat op zeker ogenblik een visioen krijgt. Zonder het te willen zorgt ze voor een aantal volgelingen.Er daagt een nieuwe god op, de enige ware, die zichzelf geen god noemt, maar energie, de schepper. Steeds meer mensen beginnen geloof te hechten aan haar visioen en van de onzekerheid die dit zaait onder de leiders van de gevestigde religieuze strekkingen, maken enkele ingenieurs in informatica gebruik om deze nieuwe 'god' algemene bekendheid te geven.De hele wereld staat op zijn kop en de massa ziet een mogelijkheid om eindelijk een 'religieuze vrede' te bereiken.Maar zal men daar in slagen?

Wil je het boek lezen?God? Dat ben ik in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Hugo Renaerts. Lezen God? Dat ben ik Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN