Tako Tsubo

Tako Tsubo - Pé Horst | Northernlights300.org

...en caused by the latter, the condition is sometimes called broken heart syndrome ... Takotsubo Men ... . Tako Tsubo cardiomyopathie U bent opgenomen op de afdeling Cardiologie van Rijnstate Arnhem. Uit de onderzoeken is gebleken dat uw klachten wijzen op een Tako Tsubo cardiomyopathie. Dit is een hartspierziekte die op kan treden bij acute stress. In deze folder vindt u meer informatie over deze ziekte, de diagnose en de behandeling. Neem altijd uw Sato H, Tateishi H, Uchida T, Dote K, Ishihara M, Sasaki K. Tak ... Bestaat het gebroken hart syndroom? - Dokter.nl ... . Neem altijd uw Sato H, Tateishi H, Uchida T, Dote K, Ishihara M, Sasaki K. Tako-tsubo-like left ventricular dysfunction due to multivessel coronary spasm. In: Kodama K, Haze K, Hori M, editors. Clinical aspect of myocardial injury: from ischemia to heart failure [in japanese]. Tokyo: Kagakuhyoronsha Publishing, 1990. p. 56-64. 'Tako tsubo' is het Japanse woord voor een bepaalde viskruik. De aandoening wordt hiernaar genoemd omdat op een röntgenfoto met contrastvloeistof het hart de vorm heeft van een dergelijke viskruik. In Nederland wordt daarom ook wel gesproken van viskruikinfarct. De kans dat je later nog eens een keer Tako Tsubo krijgt, is zeer klein, maar kan niet uitgesloten worden. In ongeveer 20 % van de gevallen treden complicaties op, zoals een sterk verlaagde bloeddruk gevolgd door een levensbedreigende cardiogene shock, vocht in de longen (longoedeem), een bloedklonter of ernstige hartritmestoornissen. Takotsubo cardiomyopathie is een zeldzame afwijking van de hartspier. Takotsubo is een Japanse kruik om octopussen mee te vangen. Tako betekent octopus en tsubo betekent pot. Men gaat er momenteel vanuit dat circa 1% van de mensen die met een Tako-tsubo cardiomyopathie in het ziekenhuis worden opgenomen, uiteindelijk overlijden. Daarnaast lijkt het erop dat mensen die het gebroken hart syndroom hebben gehad, een licht verhoogde kans om later een beroerte of CVA te krijgen. Behandeling van het gebroken hart syndroom Join our Mailing List. Stay up-to-date. Submit. Main Pages Net zag ik op de site vragen over bovenstaand ziektebeeld. Die vragen spraken me erg aan, want ik zoek ook ...

INFORMATIE

AUTEUR
Pé Horst
DIMENSIE
7,38 MB
BESTANDSNAAM
Tako Tsubo.pdf

OMSCHRIJVING

Tako Tsubo is een grimmige brief aan een verdwaald Nederland, een roman vol leven, hoop, warmte en geloof.Tegen de achtergrond van de gekleurde samenleving in Rotterdam-Zuid probeert de eenenveertig jarige Daniel van der Craets zijn leerlingen de liefde voor het vak Frans bij te brengen. Hij ziet met lede ogen aan dat in veel gezinnen de taal van de liefde ontbreekt. Als tijdens de literatuurlessen een gedeelte uit het boek ''Un sac de billes'' van Joseph Joffo - een aangrijpende vertelling over een Joodse jongen in Parijs tijdens de Tweede Wereldoorlog - wordt behandeld, ontaardt dit al snel in een felle discussie. En in plaats van dat de leerlingen - zoals Van der Craets hoopt - door dit verhaal oog gaan krijgen voor elkaar, uiten veel van hen hun afkeer tegen het Jodendom. Op de laatste schooldag van het jaar wordt er teruggeblikt. Niet het verhaal ''Un sac de billes'' zelf, maar de dramatische gebeurtenis die het teweegbrengt heeft hen uiteindelijk dichter bij elkaar gebracht.Aan de hand van achttien hoofdstukken wordt het Beeldenterras aan de Westersingel in het hart van Rotterdam verkend, dit levert een poëtisch, bruisend en wervelend geheel.

Wil je het boek lezen?Tako Tsubo in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Pé Horst. Lezen Tako Tsubo Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN