De plantage

De plantage - Ko van Geemert | Northernlights300.org

...l deze heerlijke groente, fruit, brood, zuivel, kaas, streekproducten en cadeaupakketten willen wij u laten proeven én laten genieten van het Zeeuwse landleven… Nieuwbouw in De Plantage ... CAFE-RESTAURANT DE PLANTAGE, Amsterdam ... ... . Het is prachtig wonen in de Betuwe: zeker in de fraai vormgegeven nieuwbouwwijk De Plantage in Meteren, Geldermalsen. In de deelgebieden De Buitenplaats, De Woongaard en De Bastide komen zo'n 1.500 woningen, waarvan een groot deel al bewoond is. WATERRIJK WONEN IN DE PLANTAGE Tussen de reeds gerealiseerde woningen langs de Voorburcht en de Binnenplaats en met uitzicht over het water van de plas, is de laatste fase ontwikkeld 'De ... Camperplaats Kruiningen ( De Plantage ) | Campercontact ... . WATERRIJK WONEN IN DE PLANTAGE Tussen de reeds gerealiseerde woningen langs de Voorburcht en de Binnenplaats en met uitzicht over het water van de plas, is de laatste fase ontwikkeld 'De Boulevard'. De kwaliteit van De Plantage, de kwaliteit van de locatie en het uitdagende beeldkwaliteitsplan heeft ons gemotiveerd om het De Plantage is een bungalowpark gelegen in een kleinschalig resort in de rustige buurt van Jan Thiel. De verschillende stranden, restaurants en supermarkten liggen maar enkele minuten rijden van het resort. In onze tropische tuin ligt een groot zwembad waar u heerlijk kunt afkoelen of zonnen op een van de ligbedjes. In de achtdelige serie De plantage van onze voorouders onderzoekt Maartje Duin sporen van het slavernijverleden in haar familiegeschiedenis.. Maartje Duin ontdekt dat haar voorouders in 1863 mede-eigenaar waren van suikerplantage Tout Lui Faut in Suriname. Duin zoekt contact met de nazaten van de tot slaafgemaakten: de familie Bouva. Bij Careyn De Plantage zijn zo'n 200 vrijwilligers actief. Zij ondersteunen de vaste medewerkers bij de activitei...

INFORMATIE

AUTEUR
Ko van Geemert
DIMENSIE
4,25 MB
BESTANDSNAAM
De plantage.pdf

OMSCHRIJVING

De Plantage bestrijkt een klein gebied, maar is al heel lang zeer geliefd bij schrijvers, dichters en andere kunstenaars. Deze beroemde Amsterdamse wijk loopt globaal genomen van de Hortus Botanicus tot aan de Muiderpoort; hemelsbreed iets meer dan een kilometer lang. Toch staat De Plantage stijf van de literaire observaties en Ko van Geemert heeft ze in deze wandeling verzameld. Van zeker honderd schrijvers lezen we hun belevenissen.Natuurlijk komen we Adriaan Morriën tegen, die er vele jaren woonde en regelmatig schreef over 'zijn' Plantage Muidergracht. Ook van zijn 'buren' Doeschka Meijsing, Hans Andreus en Tim Krabbé lezen we passages uit hun romans of gedichten. We bezoeken café Eik en Linde met onder anderen Ischa Meijer, Frans Pointl en Geerten Meijsing, passeren met Peter van Straaten en J.J. Voskuil het Wertheimpark en doorkruisen de oude Jodenbuurt met Meijer Sluyser en Siegfried van Praag. Ook passeren we uiteraard de Hollandsche Schouwburg en Artis.Ko van Geemert is publicist en woont in de Plantage. Hij stelde onder meer de literaire gidsen Amsterdam & zijn schrijvers, Paramaribo brasa! en Dushi Willemstad samen.

Wil je het boek lezen?De plantage in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ko van Geemert. Lezen De plantage Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN