Misdaad, straf en herstel

Misdaad, straf en herstel - J.A.A.C. Claessen | Northernlights300.org

...rechtelijke sancties, Samenvatting & Master strafrecht ... Misdaad en straf, J.A.A.C. Claessen - Paperback ... ... . Bestel Misdaad, straf en herstel van Jacques Claessen. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd Beschreven wordt hoe het huidige publiekrechtelijke strafsysteem in de inquisitie en de Verlichting wortelt en welk mens- en wereldbeeld oorspronkelijk aan het strafrecht ten grondslag heeft ge Misdaad, straf en herstel, J.A.A.C. Claessen - Paperback - 9789058506658 | AKO boeken Misdaad, straf en herstel J.A.A.C. Claessen • Boek • paperback. Samenvatting ... bol.com | Misdaad, straf en herstel | 9789058506658 | J.A ... ... .A.A.C. Claessen • Boek • paperback. Samenvatting . Dit boek gaat over de legitimiteitscrisis van het strafrecht. Beschreven wordt hoe het huidige publiekrechtelijke strafsysteem in de inquisitie en de Verlichting wortelt en welk mens- en wereldbeeld oorspronkelijk aan het strafrecht ten grondslag heeft gelegen. Misdaad, straf en herstel. J.A.A.C. Claessen - Paperback / softback - 342 pagina's. Details Dit boek gaat over de legitimiteitscrisis van het strafrecht. Beschreven wordt hoe het huidige publiekrechtelijke strafsysteem in de inquisitie en de Verlichting wortelt en welk mens- en wereldbeeld oorspronkelijk aan het strafrecht ten grondslag heeft ... Misdaad, straf en herstel door J.A.A.C. Claessen, EAN 9789058506658. Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Straf omdat er een misdaad is gepleegd 152 Misdaad, schuld en straf: een heilige drie-eenheid 153 Positieve en negatieve vergeldingstheorieën 154 Waarom er mag/moet worden gestraft 156 a. Bestraffing is intrinsiek goed (intrinsiek vergeldingsdenken) 157 b. Bestraffing ter herstel van de status quo ante 158 Rondom Prison, Kortrijk. 421 likes · 13 talking about this. Met 'Rondom Prison' stellen we de vraag hoe we als samenleving omgaan met 'misdaad, straf en herstel', nu en in de toekomst. We dagen je... 9789058506658 Misdaad, straf en herstel koop je vanaf 15.99 tweedehands bij Bookmatch. 100% veilig Geen énkel risico. Tegelijkertijd worden de mystieke grondslagen van het herstelrecht geëxpliciteerd. Belangrijke concepten binnen deze context zijn verbondenheid, berouw, vergeving en verzoening. De studenteneditie 'Misdaad, straf en herstel' ISBN 9789058506658 kunt u ook bij ons bestellen. Koop nu Misdaad, straf en herstel van J.A.A.C. Claessen bij Boekenwerel...

INFORMATIE

AUTEUR
J.A.A.C. Claessen
DIMENSIE
8,38 MB
BESTANDSNAAM
Misdaad, straf en herstel.pdf

OMSCHRIJVING

Misdaad, straf en herstel 1e druk is een boek van Jacques Claessen uitgegeven bij Wolf Productions. ISBN 9789058506658 Dit boek gaat over de legitimiteitscrisis van het strafrecht. Beschreven wordt hoe het huidige publiekrechtelijke strafsysteem in de inquisitie en de Verlichting wortelt en welk mens- en wereldbeeld oorspronkelijk aan het strafrecht ten grondslag heeft gelegen. Nagegaan wordt hoe dit beeld in de loop van de tijd is veranderd en welke gevolgen dit voor de benadering van misdaad en misdadigers heeft gehad. Het boek bespreekt op kritische wijze zowel de heersende straftheorie n als de huidige strafpraktijk en legt de belangrijkste beperkingen en tekortkomingen ervan bloot. Het zijn vooral de overschatting van de criminaliteitbestrijdende werking en het vermeend morele karakter van het strafrecht die in deze studie aan de kaak worden gesteld. Naast een fundamentele kritiek op het strafrecht biedt dit boek ook een alternatief voor de defaitistische misdaadaanpak van nu. Dit alternatief bestaat uit een herstelrechtelijke benadering. Dit boek geeft een aanzet tot een misdaadrecht in het kader waarvan niet straf maar herstel (van schade en relaties) centraal staat. Belangrijke concepten binnen deze context zijn verbondenheid, berouw, vergeving, verzoening en pacificatie.

Wil je het boek lezen?Misdaad, straf en herstel in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur J.A.A.C. Claessen. Lezen Misdaad, straf en herstel Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN