De Aardappelcentrale

De Aardappelcentrale - Atte Jongstra | Northernlights300.org

...tie lijkt het. Via zijn club academievrienden ('De aardappelcentrale') raakt hij toch in moeilijkheden, als ze bij de toenemende voedselschaarste in het Westen besluiten een standbeeld voor de aardappel op te richten ... De Aardappelcentrale, een monumentenman op oorlogspad door ... ... . Als een onbekende er vervolgens een bordje bij plaatst 'Weg ... Bekijk alle contactgegevens, directieleden en financiële kerncijfers van Aardappelcentrale uit Ekeren. Of van alle andere bedrijven uit de sector Groente-industrie, fruitindustrie. Atte Jongstra (Terwispel, 13 augustus 1956) is een Nederlands schrijver en essayist, en daarnaast recensent voor NRC Handelsblad.Hij publiceerde ook onder de pseudoniemen Arno Breekveld en Arno II von Brechelhain.H ... De Aardappelcentrale - Atte Jongstra | 'Bij elke oorlog ... ... . Atte Jongstra (Terwispel, 13 augustus 1956) is een Nederlands schrijver en essayist, en daarnaast recensent voor NRC Handelsblad.Hij publiceerde ook onder de pseudoniemen Arno Breekveld en Arno II von Brechelhain.Hem is in 2016 de Constantijn Huygens-prijs toegekend.. Levensloop. Jongstra studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam.In 1985 debuteerde hij met De Multatulianen. Atte Jongstra - De aardappelcentrale. Joshua Migneau dinsdag 2 april 2019, 16:06. In Jongstra's eerste roman sinds hij de Constantijn Huygens-prijs kreeg, ......

INFORMATIE

AUTEUR
Atte Jongstra
DIMENSIE
5,37 MB
BESTANDSNAAM
De Aardappelcentrale.pdf

OMSCHRIJVING

1944. Een archivaris (voorheen beeldhouwer) onderzoekt de politieke geschiedenis van standbeelden. Een kalme positie lijkt het. Via zijn club academievrienden ("De aardappelcentrale') raakt hij toch in moeilijkheden, als ze bij de toenemende voedselschaarste in het Westen besluiten een standbeeld voor de aardappel op te richten. Als een onbekende er vervolgens een bordje bij plaatst "Weg met Pieper Adolf, wij willen echte aardappelen!' volgt onderzoek door de SD. "De aardappelcentrale' komt in beeld. De archivaris vlucht en weet het bevrijde Zuiden te bereiken, waar hij door de Amerikanen wordt ingehuurd als tolk. Met de eenheid Monuments Men trekt hij een totaal verwoest Duitsland binnen.

Wil je het boek lezen?De Aardappelcentrale in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Atte Jongstra. Lezen De Aardappelcentrale Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN