Het huis bij de plantage

Het huis bij de plantage - Amanda Smyth | Northernlights300.org

...rinidad. Op zoek naar een nieuw leven. Het huis bij de plantage is het verhaal van een opgroeiend meisje dat op zichzelf wordt teruggeworpen in een patriarchale, koloniale wereld ... Het huis bij de plantage: een liefdesgeschiedenis: Amazon ... ... . Het huis bij de plantage is de debuutroman van Amanda Smyth. Het verhaal gaat over Celia. Ze groeit op bij haar tante in Tobago, doordat haar moeder bij haar geboorte is vertrokken en haar vader er vandoor is gegaan. Als Celia bij een waarzegster uit het dorp terecht komt, voorspelt deze niet veel goeds voor haar toekomst. Huize Plantage is in 1999 opgericht als het eerste particuliere verzorgingshuis in Amsterdam. Het ligt in de mooie en rustige Henri Polaklaan, vlak bij Artis en de Hortus Botan ... Verkocht: Plantage Middenlaan 38 1018 DG Amsterdam [funda] ... . Huize Plantage is in 1999 opgericht als het eerste particuliere verzorgingshuis in Amsterdam. Het ligt in de mooie en rustige Henri Polaklaan, vlak bij Artis en de Hortus Botanicus. Het wooncomplex bevat tien luxe appartementen. Een nieuw thuis Huize Plantage wil haar bewoners een nieuw thuis bieden. Dit houdt in dat zij er met behoud … In 1682 besloot het toenmalige gemeentebestuur om op een stuk grond dat vanaf 1658 bij de stad Amsterdam hoort en tegenwoordig bekend is als de Plantage Buurt een "Plantagerie" aan te leggen. Een wandelplaats met tuinen en houtwallen, slechts bebouwd met zomerhuisjes, tuinen en enkele herbergen. HET HUIS 0P DE PLANTAGE is ook het verhaal van een vrouw die als meisje Egidius' dagboeknotities ontcijfert voor de familie. Voor haar wordt zijn nieuwe vaderland een droom en belofte. Vlak voor de Tweede Wereldoorlog uitbreekt, mist zij de laatste boot naar Indië en wordt het contact met Egidius verbroken en nooit hersteld. Het huis bij de Plantage Het leven van een vrouw in Trinidad en Tobago in 1950 Celia groeit op in het Caribische eiland Tobago en leidt een zorgeloze leven bij haar oom en tante. Tot haar o...

INFORMATIE

AUTEUR
Amanda Smyth
DIMENSIE
11,38 MB
BESTANDSNAAM
Het huis bij de plantage.pdf

OMSCHRIJVING

Het jonge meisje Celia groeit op in de jaren vijftig bij haar tante Tassi in het aan zee gelegen dorpje Black Rock op het Caribische eiland Tobago. Celia is wees, heeft haar tante haar verteld. Haar moeder is gestorven bij haar geboorte en haar blanke vader is teruggegaan naar Engeland. Het eentonige leven wordt alleen doorbroken door de bezoeken van haar tante Sula, die op een plantage op Trinidad woont. Als Celia een vrouw begint te worden, wordt alles anders. Tante Tassi waarschuwt haar voor de mannen, die ze van zich af moet zien te houden. Het is echter haar eigen echtgenoot Roman die als hij dronken thuiskomt Celia overweldigt. Geschokt vlucht Celia weg uit Black Rock en neemt de boot naar Trinidad. Op zoek naar een nieuw leven. ‘Het huis bij de plantage’ is het verhaal van een opgroeiend meisje dat op zichzelf wordt teruggeworpen in een patriarchale, koloniale wereld. In een betoverende stijl roept Amanda Smyth een wereld op waarin oude scheidslijnen diepe wonden nalaten, liefdesgeschiedenissen zich herhalen en een meisje harde levenslessen moet leren.

Wil je het boek lezen?Het huis bij de plantage in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Amanda Smyth. Lezen Het huis bij de plantage Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN