Energietrilemma

Energietrilemma - Johan Albrecht | Northernlights300.org

...ijn de ecologische en financiële gevolgen van de kernuitstap? Zijn subsidies noodzakelijk om investeringen in vervangcapaciteit uit te lokken? Biedt een forse toename van de invoer van elektriciteit de eenvoudigste oplossing? Of moeten we net de vraagzijde intelligenter beheren? Het energietrilemma is de wisselwerking tussen drie concurrerende dimensies: betrouwbaarheid, betaalbaarheid en duurzaamheid ... 'Maak weg vrij voor fossiele brandstofvrije havens ... ... . Wat betreft de toegankelijkheid en betaalbaarheid van de energievoorziening voor de gehele bevolking valt er voor Colombia nog veel te realiseren. Energietrilemma een verkenning van het Belgische elektriciteitslandschap in 2030 Johan Albrecht, Sam Hamels, Lennert Thomass. Nederlands | Paperback € 20,00 + 40 punten . Op bestelling, levertermijn 2 à 3 weken. Eenvoudig bestellen. Veilig betalen. Grat ... Energietrilemma Download PDF ePUB - pianofortefestival.nl ... . Wat betreft de toegankelijkheid en betaalbaarheid van de energievoorziening voor de gehele bevolking valt er voor Colombia nog veel te realiseren. Energietrilemma een verkenning van het Belgische elektriciteitslandschap in 2030 Johan Albrecht, Sam Hamels, Lennert Thomass. Nederlands | Paperback € 20,00 + 40 punten . Op bestelling, levertermijn 2 à 3 weken. Eenvoudig bestellen. Veilig betalen. Gratis ... Albrecht, Johan, Sam Hamels, and Lennert Thomass. Energietrilemma. Een Verkenning Van Het Belgische Elektriciteitslandschap in 2030.Gent: Itinera Institute, 2017. Oplossing energietrilemma vraagt om Europese samenwerking; Oplossing energietrilemma vraagt om Europese samenwerking. dinsdag 29 maart 2016 14:44 Economie. Dit is een origineel bericht van PwC 'Duurzaamheid, leveringszekerheid en betaalbaarheid hoeven elkaar niet uit te sluiten' Energietrilemma Een verkenning van het Belgische elektriciteitslandschap in 2030 Gent, 2017, xxx p. ISBN 978 90 736 2665 2 D/2017/3988/25 NU...

INFORMATIE

AUTEUR
Johan Albrecht
DIMENSIE
3,16 MB
BESTANDSNAAM
Energietrilemma.pdf

OMSCHRIJVING

Energietrilemma 1e druk is een boek van Johan Albrecht uitgegeven bij Nevelland Vzw. ISBN 9789073626652 Blijft het licht branden als we de kerncentrales sluiten? Wat zijn de ecologische en financiële gevolgen van de kernuitstap? Zijn subsidies noodzakelijk om investeringen in vervangcapaciteit uit te lokken? Biedt een forse toename van de invoer van elektriciteit de eenvoudigste oplossing? Of moeten we net de vraagzijde intelligenter beheren? En welke opportuniteiten bieden elektrische voertuigen?Er is niet één unieke energietoekomst. Toch willen we een energiesysteem dat tegelijkertijd betrouwbaar, duurzaam en betaalbaar is. Kunnen we de drie doelstellingen van het energietrilemma verzoenen? In dit boek verkennen we het Belgische elektriciteitslandschap van 2030 vanuit het trilemma-perspectief. We beantwoorden de vragen hierboven en wijzen op de belangrijkste afwegingen of trade-offs volgens het energietrilemma. Deze analyse toont aan hoe een ambitieus beleid gebruik kan maken van technologische evoluties om het energietrilemma te realiseren.Johan Albrecht is professor aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Universiteit Gent en tevens senior fellow van het Itinera Institute. Hij is de auteur van zes boeken en meer dan veertig internationale publicaties.Sam Hamels en Lennert Thomas zijn als wetenschappelijk medewerker verbonden aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Universiteit Gent.

Wil je het boek lezen?Energietrilemma in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Johan Albrecht. Lezen Energietrilemma Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN