Wandelen in liefde rond de Gunung Sibayak

Wandelen in liefde rond de Gunung Sibayak - Daan Fousert | Northernlights300.org

... 6,7 miljoen titels. Wandelen in Liefde rond de Gunung Sibayak - Daan Fousert (2016) Jachtig - Daan Fousert (2018) Botox - Daan Fousert (2019) MovieMeter ... Daan Fousert - BoekMeter.nl ... .nl | MusicMeter.nl | BoekMeter.nl | GamesMeter.nl | TvMeter.nl. Wiki | Contact | Algemene voorwaarden en privacybeleid ... 11 aanbiedingen in mei -Bekijk alles met de schiphorst! Koop en Verkoop Boeken op Marktplaats. Romans, Thrillers, Studieboeken en meer kopen en verkopen tegen een aantrekkelijke prijs! Ga ervoor. Het begint op Marktplaats Wandelen in liefde rond de Gunung Sibaya door Fousert, Daan, EAN 9789089548603. Wandelen in liefde rond de Gunung Sibayak een ... Wandelen in liefde rond de Gunung Sibayak door Daan ... ... . Het begint op Marktplaats Wandelen in liefde rond de Gunung Sibaya door Fousert, Daan, EAN 9789089548603. Wandelen in liefde rond de Gunung Sibayak een op waarheid gebaseerde historische roman over verdriet, angst, liefde en zelfbeschikking in het Indonesië van 1952 door: Fousert, J.D. 1947- Jaar: (2016) Het vijfde zegel door: Dekker, Ted Jaar: (2019) Wandelen in liefde rond de Gunung Sibayak . Wapenfeit . Reeksen. Caitlin. Jachtig . Verborgen verleden . Wapenfeit . Uitgevers Elikser B.V. Uitgeverij. Top 33. De vlinderkamer De spiegel & het licht Maar waar zijn die duiven dan LvG Souvenir Take it easy Werkschrift groep 7/8A (set a 5 ex) 2e druk. In en rond Berastagi . Vulkanen . Bij Berastagi zijn twee vulkanen. De Gunung Sibayak: 2212 meter en Gunung Sinabung: 2450 meter. Vooral Sibayak is toegankelijk en met goed weer heeft u mooie uitzichten over de mooie groene omgeving. Na een beklimming kunt u lekker uitrusten in de heetwaterbronnen. Danau Dua Warna...

INFORMATIE

AUTEUR
Daan Fousert
DIMENSIE
8,52 MB
BESTANDSNAAM
Wandelen in liefde rond de Gunung Sibayak.pdf

OMSCHRIJVING

In september 1951 ontmoeten dr. Pieter Schiphorst, malaria-arts op Sumatra en de zestien jaar jongere zuster Adrie Israel, verpleegkundige elkaar op de bootreis naar Indonesië, op weg naar hun werk.Hun eerste kennismaking leidt tot een nieuwe ontmoeting in Kabandjahe en resulteert in een briefwisseling. Pieter's laatste brief van 27 december 1952 sluit hij af met de opmerking: 'Tot in januari'. Ze hadden afgesproken elkaar begin 1953 te ontmoeten voor een wandelvakantie in Brastagi, aan de voet van de vulkaan Gunung Sibayak.Op een van hun wandelingen verdwijnen ze spoorloos.Zijn ze verongelukt? Is er sprake van kidnapping? Zijn ze naar elders vertrokken? Hebben ze een keus gemaakt? Is er een leven na hun verdwijning?In deze magistrale roman worden twee levens geschetst. Het leven van Adrie, die opgroeit op de boerderij van haar ouders in het streng christelijke Noordoost-Groningen. Jong begint ze aan haar opleiding tot diacones, deels tijdens de Tweede Eereldoorlog waarna ze in 1947 wordt uitgezonden naar Kabandjahe.Het leven van Pieter zien we aan ons voorbijgaan tijdens de bezetting van Nederlands-Indië door Japan. Hij wordt in 1941 opgesloten in een jappenkamp terwijl zijn gezin naar een burgerkamp wordt overgebracht. Buiten zijn weten sterft zijn vrouw een jaar na haar internering. Na de oorlog trouwt hij met de zuster van zijn vrouw maar keert vrij snel terug naar Indië.De originele brieven van Pieter onthullen niet alleen zijn intieme correspondentie met Adrie Israel maar bieden ons ook de mogelijkheid Adrie te leren kennen en in de persoonlijkheid van Pieter te kruipen. Originele stukken uit zijn brieven zijn in het boek opgenomen en geven de lezer daarmee een beeld van zijn denken en filosoferen. Daarnaast maken ze duidelijk wat er psychologisch speelt tussen deze twee personen.Daan Fousert (1947) heeft zich inmiddels bewezen als schrijver. Na een psychologische roman, drie thrillers en een spirituele roman overtreft hij zichzelf nu met deze meeslepende historische roman, gebaseerd op waar gebeurde feiten. Een weergaloos mooi boek dat het leven beschrijft van twee personen in Indonesië. Beiden onderweg naar hun werk. De ervaringen van Daan met mensen en zijn kwaliteit om binnen te dringen in wat mensen drijft heeft hem geholpen de personen van Adrie en Pieter gestalte te geven en weten om te zetten in deze indringende roman. Zuivere dialogen en psychologische typeringen kenmerken zijn schrijfstijl, waarbij hij zich baseert op de originele brieven van Dr. Pieter Schiphorst. Omdat hij een meesterlijk verteller is zal hij met dit boek menigeen raken en ontroeren.

Wil je het boek lezen?Wandelen in liefde rond de Gunung Sibayak in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Daan Fousert. Lezen Wandelen in liefde rond de Gunung Sibayak Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN