Visuele Strategieen

Visuele Strategieen - M. Altena | Northernlights300.org

...s goed zijn: er moet voldoende wor- Visuele Strategieen (Hardcover) ... VTS definitie: Visueel denken strategieën - Visual ... ... . Waarom werden fabrieksarbeidsters op het eind van de negentiende eeuw in Nederland argwanend bekeken, maar verschenen... Een visuele pitch combineert beeld en tekst, waardoor je boodschap beter wordt onthouden. Lekenplaatje. Als je een onderzoek hebt uitgevoerd, wil je de resultaten graag presenteren of rapporteren. Een visueel onderzoeksrapport verbeeld alle relevante informatie op een aantrekkelijke en begrijpbare manier, ook voor leken! DenkBeelden: praktijkboek voor visuele leerstrategieën vrijdag 23 oktober 2015 | Michel van de Ven. leestijd: Ontwikkel hogere-orde-denkvaardigheden en metacognitie ... DenkBeelden: praktijkboek voor visuele leerstrategieën ... ... . leestijd: Ontwikkel hogere-orde-denkvaardigheden en metacognitie bij leerlingen met Denkbeelden. DenkBeelden is een praktijkgerichte aanpak die jou -als leraar- uitstekend toerust om leerlingen voor te bereiden op de samenleving van de toekomst. (V=visueel/zien, K=kinestetisch/voelen, Ad=auditief digitaal/interne dialoog). Met andere woorden: Ik zie iets, krijg daarbij een b...

INFORMATIE

AUTEUR
M. Altena
DIMENSIE
4,3 MB
BESTANDSNAAM
Visuele Strategieen.pdf

OMSCHRIJVING

Waarom werden fabrieksarbeidsters op het eind van de negentiende eeuw in Nederland argwanend bekeken, maar verschenen ze na 1890 steeds vaker in foto's en films? Wat waren de motieven van de opdrachtgevers van deze foto- en filmopnamen en wat wilden ze ermee bereiken? Als nieuwe deelnemers aan het openbare debat over vrouwenarbeid zochten fabrikanten, Arbeidsinspectie en vrouwenbeweging naar geschikte uitdrukkingsvormen. De opkomst van geïllustreerde tijdschriften, verbeterde reproductietechnieken en de uitvinding van de film in de tweede helft van de negentiende eeuw, maakten het voor deze drie groepen mogelijk om via visuele media hun ideeën aan een massapubliek te presenteren. Foto's en films – in de vorm van albums en tijdschriften, advertenties en prentbriefkaarten, onderzoeksrapporten en tentoonstellingen – gaven niet alleen uitdrukking aan de visies van de opdrachtgevers, maar bepaalden tevens de richting van de openbare discussie. In dit boek wordt bestudeerd op welke wijze de foto's en films de fabrieksarbeidsters in beeld brachten, welke beeldvorming dit opleverde en hoe de opdrachtgevers deze strategisch inzetten ten behoeve van hun eigen politieke en sociale agenda.

Wil je het boek lezen?Visuele Strategieen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur M. Altena. Lezen Visuele Strategieen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN