Het voorjaarsontwaken

Het voorjaarsontwaken - N. Vliegen | Northernlights300.org

...n toneelstuk van Frank Wedekind, geschreven in de laatste maanden van 1890 en de eerste van 1891 ... dans | Trouw ... .Sommige uitgaven hebben de ondertitel "eine Kindertragödie" (letterlijk: "een kindertragedie"). Het stuk bestaat uit drie bedrijven.Het werk werd in 1891 door Wedekind op eigen kosten uitgegeven. Het voorjaarsontwaken De adolescentie in psychodynamische theorie en therapie. Door Nicole Vliegen (Auteur) Boek ... Patrick MEURS is wetenschappelijk medewerker-psychotherapeut bij het Centrum voor Kinderpsyc ... VOORJAARSONTWAKEN - timothy de gilde ... ... Patrick MEURS is wetenschappelijk medewerker-psychotherapeut bij het Centrum voor Kinderpsychotherapie van de KU Leuven. Frank Wedekind noemde zijn stuk Voorjaarsontwaken(1890) 'een kindertragedie'. In het schemergebied van de puberteit lijden jongeren onder de verwarrende gevoelens die hun ontluikende seksualiteit teweegbrengt. Angst en verlangen komen met elkaar in botsing in een burgerlijke wereld die doortrokken is van verstikkende fatsoensnormen. Voorjaarsontwaken gaat over de verwarrende gevoelens van een groep s...

INFORMATIE

AUTEUR
N. Vliegen
DIMENSIE
12,23 MB
BESTANDSNAAM
Het voorjaarsontwaken.pdf

OMSCHRIJVING

In de psychoanalytische theorie en praktijk krijgt de adolescent steeds meer zijn eigen plaats. Over deconsuiterende adolescent wordt gedacht en geschreven als iemand met fase-specifieke moeilijkheden, met een eigen proces en typische overdrachtsaspecten. Tegelijk zijn er verbindende draden met andere fasen in de ontwikkeling en met andere generaties. Het boek Iaat diverse therapeuten aan het woord uit verschillende richtingen in de psychodynamische theorie. Deze verscheidenheid aan invalshoeken geeft een plaats aan telkens andere fenomenen van de adolescentie.

Wil je het boek lezen?Het voorjaarsontwaken in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur N. Vliegen. Lezen Het voorjaarsontwaken Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN