Psychose

Psychose - Marie-Josée Peeters | Northernlights300.org

...reren, last hebben van afgevlakte gevoelens of moeilijk in contact komen met andere mensen ... Behandeling van een psychose - wijzijnMIND ... . Bekijk de animatie "Wat is een psychose?" Gesprek over de betekenis van psychose. In een Psychose Awareness Talk ging Stijn Vanheule, hoogleraar psychoanalyse aan de Universiteit Gent, in gesprek met ervaringsdeskundige/naaste Leen Verhaert. Het werd een inspirerend gesprek over de kern en betekenis van psychose en het belang van in gesprek gaan en blijven met de mens in psychose. Een psychose is een toestand waarbij iemand zijn grip op de realiteit kwijt is. Hij ziet ... Psychose - wat is de oorzaak en wat zijn de symptomen? ... . Een psychose is een toestand waarbij iemand zijn grip op de realiteit kwijt is. Hij ziet of hoort soms dingen die er niet zijn (hallucinaties) en is overtuigd van bepaalde ideeën die niet kloppen (wanen). Op deze pagina lees je alles over de symptomen, diagnose en behandeling. Mijn patiënt doorverwijzen Een psychose is een toestand waarin je je omgeving anders waarneemt dan anderen. Hierbij hoor je bijvoorbeeld stemmen of zie je dingen die er niet zijn. Ook kan het zijn dat je wantrouwig bent, grootheidsgedachten hebt, je beïnvloed voelt door computers en krachten of je berichten in kranten en op tv op jezelf betrekt. Deze psychose zelftest stelt géén diagnose, het is hooguit een indicatie. De uitkomst kan voor jou aanleiding zijn om een afspraak te maken met je huisarts. Alleen een professionele hulpverlener kan na uitgebreid onderzoek een diagnose stellen. Psychose. Psychose symptomen en voortekenen; Een psychose kan kortdurend en eenmalig zijn of regelmatig terugkeren. In beide gevallen is de ervaring erg schokkend en onrustwekkend. Waar vroeger nogal wat pessimisme was bij hulpverleners over het verloop van een psychose, komt nu het "herstel" meer op de voorgrond als toekomstperspectief. Psychose gevoeligheid kan toegenomen zijn als in je familie, mensen voorkomen met bijvoorbeeld bipolaire stoornissen, psychosen (zoals schizofrenie) of ernstige depressies. Ook sociaal isolement, weinig sociale steun ervaren, vergroot de kans op psych...

INFORMATIE

AUTEUR
Marie-Josée Peeters
DIMENSIE
11,80 MB
BESTANDSNAAM
Psychose.pdf

OMSCHRIJVING

Psychose 1e druk is een boek uitgegeven bij Garant. ISBN 9789044123272 Psychose is een ernstige aandoening. Alvorens de pati nt en zijn familie de stoornis kunnen integreren in hun leven, moeten verwachtingen worden aangepast en levensdoelen herschikt.Dit boek bespreekt de weg van de klinische behandeling voor psychose. Immers, pati nten maken meer kans op remissie wanneer zij de psychose leren kennen in al zijn aspecten en manieren ontdekken om de psychose een plaats te geven in hun leven.

Wil je het boek lezen?Psychose in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Marie-Josée Peeters. Lezen Psychose Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN