Allemantel

Allemantel - Nelleke de Laat | Northernlights300.org

... Maria d'n Allemantel ok òn ha zoowa afgesproke en gelukkig waar da zoo ... PDF Catharinadag - knr.nl ... . Ze mót 'm alle jorre drage vanaf d'n achste, Maria Gebórt tot de vijftiende septèmber, Maria, Moeder van Smarte. Ik von da Maria glorieerde in onzen blaowe mantel, al zeg ik 't zèlf. Nelleke de Laat is gastspreker in het Mantelzorgcafe en vertelt het verhaal van de 'Allemantel'. Nelleke de Laat heeft van 330 'dierbare' stukjes stof een mantel van alleman gemaakt voor de Zoete ... De Allemantel is zo genoemd omdat het een kledingstuk van alleman mo ... Allemantel , Nelleke de Laat | ISBN: 9789055122929 ... ... De Allemantel is zo genoemd omdat het een kledingstuk van alleman moest worden: Nelleke wilde alleen maar het "medium" zijn en iedereen de kans bieden iets persoonlijks bij te dragen. Ze zocht wereldwijd aandacht voor het project. De Allemantel van Nelleke de LaatIn de zomer van 2007 hield Nelleke de Laat een expositie in de portiers-woning van het museum. Ze… Meer. Vanaf. 52 50. Toon tweedehands. Cor Swanenberg; Van oorlog overvloed en onvrede Tenblakke trilogie Tweedehands. deel 2 van de Tenblakke trilogie. Allemantel, mirakels van nu 15.30 Kunstenares en illustrator Nanne Meulendijks De Zeven 'omgekeerde' Werken van Barmhartigheid 16.00 Afsluiting met borrel Het wordt op prijs gesteld indien u zich voor 18 november aanmeldt bij mw. Erica op 't Hoog - [email protected] Het kan ook telefonisch: 073 - 692 13 12. Allemantel Wennen aan 'Allemantel' Brabants Dagblad woensdag 9 september 2009 Boeken. 2008: Bert Damen e.a. Een nieuwe mantel voor onze Zoete Lieve Vrouw Sint Jan | 's-Hertogenbosch 2008 • Literatuur en bronnenpublicaties. Frans van Valderen, De kathedrale basiliek van St. Jan te 's Hertogenbosch (1949) 60-61. HANDEL - Op zondag 26 november is het Open Kerkendag in heel Brabant. Ook de deuren van de Handelse kerk zullen geopend zijn. De kerk herbergt veel historie. Het is tenslotte één van Brabants oudste bedevaartsplaatsen. De oorsprong van de kerk gaat terug tot de 13e eeuwen. de kerk is door de Duitse Orde als […] Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link. Links boven: Nelleke de Laat, de maakster van een Allemantel voor de Zoete Moeder, vertelde aan Patrick Timmermans tal van anekdoten die horen bij het of door sentiment, of door hoop of na nav een vrolijke herinnering geschonken lapje stof voor deze kleurrijke mantel, die maar een week in het jaar in de Sint Jan mag zijn. De Allemantel als symbool van eenheid, een mooie gedachte juist ook in deze tijd. Al met al een mooi weekend om op terug te kijken. ss Duo Loriën, ......

INFORMATIE

AUTEUR
Nelleke de Laat
DIMENSIE
5,61 MB
BESTANDSNAAM
Allemantel.pdf

OMSCHRIJVING

De Allemantel van Nelleke de LaatIn de zomer van 2007 hield Nelleke de Laat een expositie in de portiers-woning van het museum. Ze kreeg zes weken de tijd om het hele huis in te richten en zo werd ze enkele maanden 'Bosschenaar'. Als tegen-prestatie voor haar tijdelijke Bosschenaarschap wilde zij een mantel aan de Zoete Moeder schenken. Het idee ontstond om er 'een mantel van alleman' van te gaan maken. In de twee maanden van haar expositie wilde de kunstenares 'alleman' oftewel iedereen de kans geven een dierbaar lapje in te leveren, met als het kon, een briefje erbij waarin dat 'dierbare' verklaard werd. Dit leverde 330 stukjes stof op van kant, wol, zijde, tule, katoen en er kwamen zeer emotionele brieven binnen, waarbij de tranen je in de ogen sprongen. Je zou het misschien een soort ex voto's van de eenentwintigste eeuw kunnen noemen.De Chinese zijde voor de mantel, hemelsblauw en aardekleurig, en dertig meter blauwe chiffon werden geschonken voor dit prachtige project. Het bracht acht maanden noeste arbeid met naald en draad, penseel en verf te weeg.Dr. Jan Elemans kwam tijdens zijn museumbezoek met het idee om al die prachtige verhalen in een boek vast te leggen. 'Een zee van volksdevotie' noemde hij het geheel.Toen het idee voor de mantel voor Maria in de Sint Jan was geboren, wilde Nelleke daarbij zoveel mogelijk mensen betrekken. Maria is immers de Moeder van alleman, dat wil zeggen: zij is echt voor alle mensen, ongeacht rang, stand, kleur of religie. Daarom wilde ze van de zestien hoofdrassen in de wereld met hun diverse religies een portretje maken in olieverf op linnen en deze afbeeldingen verwerken in een stola.Zo zal Zij omhuld zijn door alle mensen op aarde en zo zal Zij als moeder een bron van troost, liefde en vrede zijn.

Wil je het boek lezen?Allemantel in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Nelleke de Laat. Lezen Allemantel Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN