Patrouilleren voor de papoea's. (1960-1962)

Patrouilleren voor de papoea's. (1960-1962) - Karen van Holst Pellekaan | Northernlights300.org

...E. van (ISBN: 9789067072434) from Amazon's Book Store ... PATROUILLEREN VOOR DE PAPOEA'S - 2 - De Website mariniers-qpo! ... . Everyday low prices and free delivery on eligible orders. 4. In wat voor landschap leven de papoea's 5. In wat voor klimaat leven de papoea's 6. Zijn de papoea's een nomadenvolk 7. Hoe komen de papoea's aan voedsel 8. Hoe kleden de papoea's zich 9. Wat voor rollen hebben de vrouwen en wat voor rollen hebben de mannen in een papoea stam Deelvraag 1 waar leven de papoea's [plaatje0] Nederlands-Nieuw-Guinea - nu de provincies Papoea (Pulau Irian) en West-Papoea (Papua Barat) van Indonesië - was van 1949 tot 1962 een overzees gebiedsdeel van het Koninkrijk der Nederlanden.Voor die tijd maakte het deel uit van Nederlands-Ind ... Patrouilleren voor de Papoeas: De Koninklijke Marine in ... ... .Voor die tijd maakte het deel uit van Nederlands-Indië; bij de overdracht van de soevereiniteit aan Indonesië behield Nederland Nieuw-Guinea. De motiveringen van de Nederlandse regering hiervoor ... Patrouilleren voor de Papoeas: De Koninklijke Marine in Nederlands Nieuw-Guinea [1945-1962] (Bijdragen tot de Nederlandse marinegeschiedenis) [Holst Pellekaan, R. E. van] on Amazon.com. *FREE* shipping on qualifying offers. Patrouilleren voor de Papoeas: De Koninklijke Marine in Nederlands Nieuw-Guinea [1945-1962] (Bijdragen tot de Nederlandse marinegeschiedenis) De Papoea's zijn de oorspronkelijke bewoners van het eiland Nieuw-Guinea en enkele naburige eilanden. Ze wonen verspreid over twee landen; Indonesië (de provincies Papoea en West-Papoea, voor 2000 samen Irian Jaya) en Papoea-Nieuw-Guinea.Daarnaast wonen er door emigratie Papoea's in de westerse wereld, vooral in Nederland Buy PATROUILLEREN VOOR DE PAPOEA'S. (1945-1960) 01 by HOLST, VAN, PELLEKAAN (ISBN: 9789067071970) from Amazon's Book Store. Everyday low prices and free delivery on eligible orders. Patrouilleren voor de Papoea's (De Kon. Marine in Ned. Nw.-Guinea 1960-1962) Objectcode: BK/146/33. Jaar. 1989. Uitgegeven. Amsterdam: De Bataafsche Leeuw. ISBN/ISSN. 90.6707.243.5. Samenvatting. Studie met het accent op activiteiten van de Koninklijke Marine in Nieuw-Guinea, aangevuld met het gezamenlijk optreden met de Kon. Www.boekwinkeltjes.nl tweedehands boek, Holst Pellekaan R.E. v. - Patrouilleren voor de Papoea's. De Koninklijke Marine in Nederlands Nieuw-Guinea 1945-1960 Tijdens het zoeken naar de familie historie kom je verschillende dingen tegen waaronder in dit geval het boek, oorpronkelijk uitgebracht in 2 delen "Patrouilleren...

INFORMATIE

AUTEUR
Karen van Holst Pellekaan
DIMENSIE
6,31 MB
BESTANDSNAAM
Patrouilleren voor de papoea's. (1960-1962).pdf

OMSCHRIJVING

NederlandsNieuw-Guinea, het onherbergzame en schaars bevolkte tropische eiland noordelijk van Australie, was na 1950 het restant van wat eens het enorme Nederlandse bezit in Azie was: de Indonesische archipel. Voor Sukarno, de president van de jonge republiek Indonesie, betekende de Nederlandse aanwezigheid op dat eiland een onduldbare zaak. De Indonesische Revolutie moest worden voltooid met inlijven van Westelijk Nieuw-Guinea. Kon het niet goedschiks, dan moest het maar met geweld. Nederland hield om vele redenen vast aan haar laatste gebiedsdeel in Azië en belastte in hoofdzaak de KoninklijkeMarine met de verdediging ervan. Vanaf 1960 begon de spanning tussen Nederland en Indonesië op te lopen. Sukarno wilde een beslissing forceren en opende zowel een diplomatiek als een militair offensief om het eiland van de Papua's bij zijn Republiek te voegen. In 1962 werden boven Nieuw-Guinea 1200 goed bewapende parachutiseten afgeworpen en 340 van overzee aan land gezet. Dit bracht de twee landen op rand van oorlog. Uiteindelijk viel de politieke beslissing om boven het eiland de rood-wit-blauwe vlag te verruilen voor het Indonesische dundoek. Een oorlog was voorkomen. De maritieme defensie van Nederlands Nieuw-Guinea, het regeringsbeleid en zijn consequenties en uiteindelijk de militaire acties worden in dit rijk geïllustreerde boek op vlot leesbare wijze beschreven door drie auteurs, die getuige waren van de aanwezigheid van de Koninklijke Marine in Nieuw-Guinea.

Wil je het boek lezen?Patrouilleren voor de papoea's. (1960-1962) in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Karen van Holst Pellekaan. Lezen Patrouilleren voor de papoea's. (1960-1962) Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN